Esmya je opäť stiahnutá z trhu.

aki100
31. mar 2020

Ahojte, uzivam Esmyu na myom, dnes volam lekarovi,na.odber krvi a predpisanie dalsich tabletiek a ze zas bola stiahnuta z trhu? Ze mam prist. No som zvedava co mi odporuci v tychto casoch. Lebo mi hrozila uz len.operacia. Mate niekto nejake info preco stiahli z trhu? Nic som sa nedocitala ,len ze sa to zas preveruje. Ale preco zas ,ked uz sa to raz robilo a povolili ju ,nechapem

pirula5
26. apr 2020

Neakej zene poskodilo uplne pecen v spanielsku, uz sa nebude vyrabat vobec. Aj ja uz musim ist na operaciu ked sa upokoji tato korona situacia

aki100
autor
8. máj 2020

@pirula5 ale tak to bolo už aj predtým a preto sa malo vyšetrovat každý mesiac pečen z krvi atd... toto nie je prvý krát, na stránke SUKL píšu že sa to prejednáva. Mne gynekolog povedal, že v tejto situácii to može byt aj rok. Mne ide teraz pichat Reseligo injekcie na vyvodenie prechodu aby sa myom zmenšil, nechce ma s mojou velkostou operovat kedže nemám ešte deti. tak uvidime

pirula5
9. máj 2020

@aki100 ja jedno dieta mam a este jedno chcem,mam 34rokov a myom skoro 8cm. Odporucil mi najprv vybrat maternicu co som odmietla, potom od druheho lekara som sa nechala nahovorit na sklerotizaciu myomu ale sa nevydaril tak som si ziadala esmyu, teraz som uz odhodlana si dat vybrat myom ale kvoly korone sa vsetko natahuje

aki100
autor
9. máj 2020

@pirula5 ja ho mam skoro 10cm už. Mne nikto nič vyberať nechce ale tiež nechce taky veľký operovať tak ideme skúšať toto

federika79
19. máj 2020

Ahojte, mozem povedat svoju skusenost s Esmyou, ktoru som brala 2x v priebehu 2 rokov. Myom sa mi zmensil minimalne ale do roka nasledovali priznaky predcasneho zlyhavania vajecnikov, teda predcasny prechod. Okrem toho som mala uplne rozhasenu imunitu, co mi dovtedy nic nebolo, v priebehu roka som chytila 2 boreliozu, Helikobakter pyroli a crevne parazity. (Infekcna mi potvrdila, ze to s tym pravdepodobne suvisi, gynekologicka to samozrejme poprela) Trvalo to velmi dlho, kym sa moj organizmus zas znormalizoval. Nakoniec aj reprodukcny system ako-tak, ale otehotniet sa mi s myomom nepodarilo. Az kym siel prec operacnou cestou a potom som otehotnela okamzite. Odporucam neuzivat takuto drsnu chemiu a radsej ist na operaciu, ktora je v dnesnej dobe casto vybavena minimalne invazivne a za chvilu ste fit.

pirula5
19. máj 2020

@federika79 uz ani nemame moznost uzivat kedze sa nevyraba, ani mne moc nepomohlo, asi len vtom ze som schudla lebo menej som jedla, no uz som rozhodnuta ist na operaciu len este neviem kam kedze v jednej nemocnici ma odmietli

federika79
20. máj 2020

@pirula5 Ja som bola u Dr. Tibora Bielika z BB, on mi indikoval operaciu a aj ma odoperoval v Rimavskej Sobote (operuje tam, i v Martine). Musela som si pockat na termin mozno 2 mesiace ale stalo to za to. Je to pravdepodobne najlepsi gyn. operater na Slovensku, v nemocnici som bola 2 dni, a o tyzden som bola ako rybicka. Nehovoriac o profi robote, za 2 mesiace mi na sone nevedeli najst ani jazvu 🙂

pirula5
20. máj 2020

@federika79 to je super aj ja som o nom uz pocula ale zatial ma nema tam kto zobrat. On povie miesto ci si mozem vybrat kde mi vyhovuje? Su za operacie neake poplatky u neho? A boli ste potom dlhsie na PN? Dakujem

aki100
autor
26. máj 2020

@federika79 a koľko si mala myom cm keď ti ho operoval? No práve ja som sa radila aj z Dr. Marom z Prahy co je fakt najlepší odborník a ten mi tiež povedal ze takýto veľký myom co mam ja tak už hrozia veľké jazvy a zrasty na maternici že to by musel zhodnotiť všetko. Mne nepríde esmya až taká veľká chémia ako to co mne odporučil teraz na zmensenie injekcie reseligo na falošný prechod. Mam za sebou prvú injekciu tak uvidím.