Escapelle - menštruácia či krvácanie

sima1414
12. máj 2018

Dobrý deň, s priateľom sa nám stala nehoda, kedy nám praskol "extra safe" kondóm. V deň, kedy sme mali styk som mala 2 dni po skončení menštruácie, čiže by som mala mať neplodné dni. Priateľ tvrdí, že stihol včas "vytiahnuť" a nemusím sa báť, no ja som si pre istotu vzala Escapelle, aj napriek množstvu hormónov, ktoré obsahuje. Po 5 dňoch som začala špiniť a následne krvácať 3 dni. Momentálne mi menštruácia mešká 4 dni a bojím sa či je tu stále nejaká šanca na tehotenstvo. Takisto neviem či som si mala rátať termín menštruácie podľa pôvodnej (tej pred stykom) alebo od toho 3 dňového krvácania po Escapelle.

Ďakujem za pomoc 🙂

sima1414
autor
12. máj 2018

- zabudla som dodať, že escapelle som užila do hodiny od styku

lilyianka
12. máj 2018

@sima1414 posledný menzes rataj ten pred stykom, nie pár dni po užití tabletky...ta tabletka je hrozný bordel ( síce neviem posúdiť z vlastnej skúsenosti, iba čo tu písali ostatné ženy) a mohla ti rozhádzať cyklus...cize si "krvacat" mohla z nej a teraz ti ms mešká tiež kvôli nej..je to zásah do organizmu a veľa hormonov

sonicka96
12. máj 2018

Informačny papier v tom si nečitala? 🙂 je tam napísané že to spôsobuje vedľajšie účinky, to znamená,posun menštruacie,krvacanie 🙂 Urob si test a uvidíš či ti zabrala 🙂 ja som si ju dala,neskoro ale plod to prežil a za mesiac rodim 🙂 napriek všetkému som rada že nezabrala pretože nás to s partnerom viac k sebe zblížilo 🙂 no ak sú ju učila do hodiny tak je možné že ti zabrala 🙂 a to že ti mešká je dôvod tých vedľajšich účinok 🙂

sima1414
autor
12. máj 2018

@sonicka96 príbalový leták som čítala, nebolo tam však uvedené či je to krvácanie považované za skoršiu menštruáciu. 🙂 mám teraz veľké stresy z neželaného tehotenstva, hoci po faktoch, že som mala neplodné dni, escapelle a priateľ si je istý by som mala byť relatívne pokojná, nedokážem sa upokojiť.

mivalik
12. máj 2018

Ak si ju užila do hodiny, isto ti zabrala.

titla
12. máj 2018

To ze ti meska moze byt sposobene aj uzitim tablety. Je to velka davka hormonov. Cyklus mozes mat rozhadzany este mesiace.

sima1414
autor
13. máj 2018

@titla takže myslíš že tehotenstvo nie je pravdepodobné?

titla
13. máj 2018

Ano, myslim si ze je nepravdepodobne. Ale zarucit ti to nemozem...☺

ivka27101
15. máj 2018

Ja si tiež myslím, že to obrovské množstvo "bordelu" ti mohlo rozhádzať celý cyklus, mám známu ktorá po tejto tabletke krvácala skoro celý mesiac a iba týždeň bola bez MS až potom sa jej to upravilo. Ale aby si bola kľudná sprav si test, ale tehotenstvo je podľa môjho názoru nepravdepodobné.

michi29
10. dec 2020

@sima1414 viem, že to je už dosť dlhá doba od tohto Vášho príspevku, ale boli ste nakoniec tehotná,či nie? 😊