Escapelle a slabé krvácanie

bbbbbbbbb
7. dec 2020

Ahojte baby. Moja gynekologička je momentálne odcestovaná a tak sa k nej neviem dostať skôr ako o týždeň. Potrebovala by som poradiť ohľadom escapelle. S priateľom nám praskol kondóm a síce ani neejakuloval do mňa, ale pre istotu som na druhý deň užila escapelle. Nakoľko to bolo prvý a snáď aj posledný raz v živote, tak by som chcela vedieť ako mám počítať s menzesom. K sexu došlo asi v strede cyklu a tabletku som užila na druhý deñ, tzn. o asi 26 hodín po. Do týždňa som začala špiniť až slabo krvácať čo trvalo asi 5-6 dní a teraz mi mešká menzes asi 4 dni. Ten mal prísť asi o 2 dni potom ako mi skončilo to slabé krvácanie. Neviem teraz či to mám brať ako menzes alebo nie a kedy čakať menštruáciu. Či si ju počítať od toho krvácania alebo nie. Ďakujem za každú radu a každý nornálny komentár.

ivca88
7. dec 2020

Podľa mňa by si s tým zbytočne šla ku gynekogicke.
Po takejto tabletke je jasne, že cyklus bude chvíľku blbnut.
Ona tiež nie je veštica a budú to len "dohady".
Potrebuješ presne vedieť, odkedy počítať menzes ?
Ak nie, tak na to proste kašli a uvidíš, kedy ti príde nabudúce ...
Aj tak to neovplyvnis..🤷☺️

bbbbbbbbb
autor
7. dec 2020

@ivca88 nepotrebujem vediet uplne presne len by ma to zaujimalo a taktiez ze ci to mam brat ako menzes a tym padom mozem aj vylucit tehotenstvo...test som zatial neriesila

ivca88
7. dec 2020

@bbbbbbbbb tak skôr pories test.
Pokiaľ bude negatívny, tak ti to môže byť ozaj jedno, keďže sa pri styku chránite - čiže neplánujem otehotnieť a sledovať si plodné dni .
Zaznac si v aplikácii oba dátumy a uvidíš..☺️
Zbytočne s tým ísť k doktorke.

Test si urob najskôr 14 dní od styku, a tam by mal byť už presný výsledok.

snazilka_bio_mamka
7. dec 2020

urob si test, ak bude negativny tak si len počas na MS.

renata1405
7. dec 2020

Ano to spinenie ber ako mentruaciu ta tabletka ti to prehodila a niekedy trva aj par mesiacov kym sa telo z tych hormonov co je v escapelle da dokopy. Takze sa vobec necuduj ak dalsiu menstruaciu dostanes az o 6 tyzdnov.Odporucam urobit si test bude urcite negativny a ty nebudes v strese.

luciannka83
7. dec 2020

Sptav si test. Tabletku si brala dost neskoro, a ked ti meska ms, mozes byt tehotna. A ked tehu nebudes, tak uz len cakat, toto ti hormony rozhodilo.

bbbbbbbbb
autor
7. dec 2020

@renata1405 dakujem za odpoved..trochu si ma ukludnila a asi zbehnem pre istotu aj po ten test 😊 ale tak dufam ze mas oravdu a slo o akoby menzes 😆

bbbbbbbbb
autor
7. dec 2020

@luciannka83 a na tom krvacani co nastalo o tyzden vobec nezalezi?

ninusa221
7. dec 2020

@luciannka83 nebrala ju neskoro. Tie tabletky su aj 72 hodinové 😉 a ked si ju das tak na 100% nebude tehotna. Čo poznam vela bab tak ani jedna nebola. A rozhádzala sa im iba ms.

luciannka83
8. dec 2020

@bbbbbbbbb aj pri uhniezdovaniu moze dojst ku spineniu

luciannka83
8. dec 2020

@ninusa221 su, ale cim neskor beries, tym je nizsia sanca na ,,uspesnost,,. Ale nehadam sa. Ved test ukaze najlepsie.

zuzanka.zuzu
8. dec 2020

však sa do teba neurobil. jediná som chodila na biologiu?

ivca88
8. dec 2020

@ninusa221 ja poznám tri baby, a tehotné boli. Dokonca jedna ju užila po 6 hodinách ( len čo sa lekáreň otvorila).
Takže tak.
Treba si spraviť test..

janulienka1103
8. dec 2020

Ja som ju užila raz dávno a rozhádzal sa mi cyklus na polroka keby som toto bola vedela v živote ju neužijem...

jull3
2. feb 2022

@janulienka1103 ahoj, mozem ta poprosiť o tvoju skúsenosť s escapelle? Ja som ju brala v 7.dc a po týždni som z nej začala krvácať, začali ma bolieť prsia, akoby sa aj naliali,tak zvláštne stavy som mala. Od nedele na 23.dc, ako mi mala dôjsť menstruacia som začala slabučký špiniť a mám bolesti brucha, taha sa to už 4.deň. Robím si testy, všetky zatiaľ neg. Som asi 15. deň od ovulácie-20 dni od styku. Zbláznim sa z toho, ja neviem, či veriť alebo neveriť testom. Kupujem si tie s vyššou citlivosťou.

janulienka1103
2. feb 2022

@jull3 kúp si ten clearblue čo ukazuje týždne. Až nič, tak by som asi šla k lekárovi on z krvi lepšie všetko vyzisti. Mne to len rozhadzalo cyklus. Menštruácia prišla, ale neskôr, takéto problémy som nemala

jull3
4. feb 2022

@janulienka1103 menstruacia nakoniec prišla 🙂