Mala tu niektorá z Vás epileptický záchvat a otehotnela ? .. Ja som ho mala pred 2 rokmi a a bojím sa že ak budem tehotná tak sa vráti alebo nedaj bože sa niečo stane .. ☹
@hodgepodge mala som iba raz a to taký že ani neviem opísať lebo si nepamatam .. no a beriem tabletky MaxiMag je to niečo ako magne .. ale zistili my tetániu .. ☹ a bojím sa ako by som pôrod zvládla kedže veľmi tužime po babätku ... 😒
Ja si ich tiez nepamatam, lebo vsetky boli v spanku, pamatam si iba utrzky z toho dna, kedy som ich mala, ale teda povedali mi...vacsinou, ked epilepticka otehotnie, treba to cim skor povedat svojej neurologicke a zmeni ti tabletky, lebo niektore su pre plod nebezpecne a budes pod dohladom...ja som mala zachvaty zo stresu, nespala som, nechutilo mi a pod...opytaj sa na to svojho gynekologa aj na tu tetaniu urcite ti poradi 🙂
@hodgepodge mne nepovedali že som epileptička len som to mala chvalabohu iba raz, ale určite sa na to opýtam 🙂
@hviezdicka500 po dvoch zachvatoch to nepovedali ani mne a nic mi nerobili...musela by si ich mat asi viac, alebo co, takze sa nemusis podla mna nicoho bat....ja som brala odvtedy magneb6 a viem, ze niektore tehulky ho beru tiez 🙂 aj beries nejake vitaminy, inofolic, alebo nieco podobne?
@hodgepodge nie nie beriem iba to čo som ti pisala je to niečo také iste ako magne b6 🙂 inak nič 🙂
Je dobre, ze neberies nic na epi, kazda takato tabletka je len zataz na telo...ja som brala inofolic, ked sme sa snazili...myslim, ze by sa nam podarilo aj skor, ale mala som gynekol.operaciu, na kontrole mi zistil cystu, ktora chvalabohu zmizla a na to mi zistil streptokoka na krcku, takze som brala antibiotika...a az ked som bola cista.sa nam zadarilo 🙂 vy sa uz snazite, alebo zatial nad tym iba uvazujete? 🙂
@hodgepodge uvažujeme nad tým, ale tak neviem náhodou či sa nam už aj pred pár dnami nezadarilo 🙂 tak som sa na to chela opýtať lebo mám trocha obavy 😒
Ahaaa 🙂 uvidis, ci ti pride menzes...mne stale meskavali cca 3-5 dni, takze som si robila prvy test az po tyzdnovom meskani...hlavne sa neboj, keby si bola tehu, ale tes sa 🙂
@hodgepodge no tak an druhý týžden v piatok by som mala dostať takže uvidíme 🙂 .. ja by som bola veľmi šťastná 🙂 tak uvidíme necháme sa prekvapiť 🙂
Tak drzim palce, aby to vyslo 🙂 ale aj keby nie nebud smutna, nie kazdemu sa zadari na prvy sup...nepodari sa teraz, podari sa nabuduce, tak ako nam 😉
Ahoj ja mam epilepsiu uz dlhe roky. Ked si pod dohladom lekarov nemalo by sa nic vazne stat. Mne moja neurologicka upravila davku liekov. Beriem lamotrigin. Tehotenstvo po tejto stranke prebiehalo uplne v poriadku. Horsie to bolo s nocnym kojenim nakolko mam pospankovu epilepsiu. Mavala som sekundove zachvaty (trhanie ruk, trpnutie ust) ale casom sa aj to upravilo. Takze podla mna sa nemas coho bat. Drzim palce 😉
no tak dúfam že všetko prebehne a bude dobre 🙂 Ďakujem Vám 🙂 @hodgepodge @javi234 🙂 😉
@hviezdicka500 ahoj 🙂 no co ako sa ti dari? Dostala si mrchu, ci nie? 🙂
@hodgepodge ahoj ano dostala nepodarilo sa nam to ešte zatial ☹
@hviezdicka500 ahoj 🙂 neboj sa urcite sa vam raz zadari 😉 viem, ze to ide na mozog, to cakanie, ci pride nepride, robenie si testov, sledovanie ovulacie a pod, ale ked sa zadari, povies si, ze to stalo za to 🙂 drzim ti silno palce, nech ste cim skor traja 😉
@hodgepodge no veru,veru ide to o nervy 🙂 , momentálne mi meška mrcha 5 dní ale tak nerobím s toho nejaké halo aby som sa zasa nesklamala 🙂 počkáme, uvidíme 🙂 a Ďakujem 🙂
Ahoj aj ja trpim-trpela som zachvatmi... Mam tri deticky,lieky uzivam tusim od 10rokov.. Len ked som otehotnela,hned som sla na gynekologiu,neurologiu,a bola som na pn-ke a rodila som vsetkych troch sekciou.. Teraz skor mavam migreny,a tabletky stale... Neboj sa bude dobre,len hned dat vediet lekarom
@hviezdicka500 mne meskavala ms stale 3-5 dni, neviem ci aj tebe meskava..takze test som si robila, ked mi meskali tyzden a ukazala sa uz celkom pekna ciarka 🙂 uvidis, ci sa ukaze aj tebe, snad ano 😉
@hodgepodge vie mi meškať tak dúfam že táto si pomešká aj s malinkým 🙂
@kibuk tak to som rada 🙂 a snáď všetko bude dobre treba si veriť 🙂
@hviezdicka500 no tak to je este vacsia sanca, ze sa zadarilo 🙂
@hodgepodge počkáme uvidíme 🙂
@hviezdicka500 ahoj 🙂 ja som mala dokopy 6 zachvatov..pri dvoch so mnou nic nerobili ani mi nedali tabletky, tie dva boli este v roku 2006....a dalsie 4 som mala pred 4 rokmi hned po sebe v jeden den a skoncila som v nemocnici...boli to velke zachvaty, pretoze som sa zobudila az po troch dnoch uviazana o postel....odvtedy mavam silne migreny a som citliva na slnko a velke teplo a pod....brala som 100mg rano a 100mg vecer lamotriginu a teraz som v 11 tyzdni 🙂 snazili sme sa 5 mesiacov, cize od leta a lamotrigin som vysadila nejako v aprili 2014....a ci sa bojim...vies co nejako na to nemyslim...akurat mam trochu obavy, co sa tyka porodu, aby neboli komplikacie, alebo tak...ty si mala aky zachvat? Beries aj tabletky?