Enterokok masívne v pošve

2. dec 2023

Chcem sa opýtať či má niekto skúsenosť, že sa zbavil enterokoka z pošvy, teda prestal mu robiť problémy inak ako s liekmi. Ja mám už 2 mesiace silný zapáchajúci výtok. Bolestivý styk, museli sme úplne prerušiť. Dráždenie na močenie, mala som síce krv v moči no kultivácia vyšla negatívna. Mám poruchu imunity viac ako 20 rokov. Macmiror nezabral, v labáku vyšla citlivosť na cifín. Probiotiká beriem, skúsila som aj deflagyn na odporučenie, rosalgin bola ako prvá pomoc no bez účinku. Skúsila som aj voľne dostupné veci. Dr. mi odmieta dať celkové atb, ktorým sa ja väčšinou vyhýbam, no už som zúfalá. Mám nočné potenie a bolesti podbruška a celkovo sa necítim dobre. Pred týmito ťažkosťami som mala infekt horných dýchacích ciest so žltými sopľami, zabral uniflox. Veci na podporu imunity beriem. Už som zúfalá, lebo s mužom nemôžeme nič. Dr. mi dala na vkladanie lomexin, pokiaľ viem tak je to kandidu nie na enterokoka. Budem rada za každú radu či skúsenosť.

simsalabim
2. dec 2023

Pytaj sa na imunologiu. Kamoske pomohol, tiez mala enterokoka. Uzivala tusim Urovaxom? Dost dlho, niekolko mesiacov. A ak dr neriesi, treba ju vymenit.

autor
2. dec 2023

@simsalabim na umunologiu chodim a urovaxom beriem rok. Len uz neviem u komu by som isla.

simsalabim
2. dec 2023

A ked teda urovaxom nezabera, imunolog nenavrhol nic dalsie? Lebo viem, ze hamoske hovoril, ze zacnu nim a uvidi sa. Len jej to zabralo, tak co by robil , ak nie, neviem. Ona este pouzivsla aj taky kysly krem do posvy s vit C.

autor
2. dec 2023

@simsalabim dakujem pozriem.

babika112
2. dec 2023

jednoznačne celkovo ATB podľa stanovenej kultivácie a citlivosti. Vaginálne tabletky len ako naviac k celkovým ATB, urovaxom nezničí baktérie

autor
2. dec 2023

@babika112 len mi tie lieky nechce dr. Dat. A kto ma vezme teraz. Uz som zufala.

autor
2. dec 2023

@babika112 a tie reci, ze je to normalna flora ked je to masivny nalez a ja mavam kultovacie negqaivne ked mam normalnu floru.

vorkola
2. dec 2023

,Ja som mala streptokoka, a este stale mam bolesti v podbrusku Mudr, gynek. mi dal lieky ,ale nezabrali, tak sa chcem objednat do Bratislavy ,vraj tam su velmi dobri, je to ambulancia OBGYN. Viem ta pochopit, lebo ja to mam uz 5 rokov,doslova len prezivam ,ale este bojujem . Bola aj na kolonoskopii, a chvala Bohu negat, tak ja si myslim ,ze mi to tiez robi ten streptokok .Ster zobral z maternice. Ak chces obsirnejsie okolo toho napis mi do ip,,lebo je to citliva tema, a viac by som ti napisala ako to mam ja, ,popripade sa s bolestami porovnavali. ci tak, ci onak,.myslimako ta to boli, kedy ,ci cele brucho , cast, alebo cisto len nadbrusko. A mozno ti budem aj vediet poradit,.Zelam pevne zdravie,Nezanedbaj si to, labo si nepochodila ako ja,ze musim si hladat pomoc sama ,

babika112
19. dec 2023

to nie je normálna flóra. Skús si zavolať do inej ambulancie a presne toto povedať druhému doktorovi alebo doktorke, že chceš ATB,podľa citlivosti. A keď bude súhlasiť, treba zobrať kartu a prejsť k inému doktorovi.....alebo aj obvodná dr. by ti mohla predpísať, ak by si sa s ňou vedela dohodnúť. Choď k nemu a urob si výpis z karty, t.j. odfoť si výsledok z výteru a to daj dr. V každom prípade (a to naozaj) si daj urobiť ster z pošvy na chlamýdie, micoplazmy a hlavne ureaplazmy. Pri ureaplazmách je často bolestivý styk ako jediný príznak. Na tie nezaberajú bežné ATB a manažment liečby je iný.

autor
19. dec 2023

@babika112 dakujem za info. Chlamydie, miko a uera mam ciste. Zohnala som si uz atb. A je to ovela ovela lepsie. O zmene uvazujem.

babika112
11. jan 2024

aké ATB ti predpísali? Zvyčajne zaberá aj obyčajný ampicilín+klavulanát

babika112
11. jan 2024

@babika112 teraz čítam, že ti vyšla citlivosť na ciprofloxacín... takže iné ako ampicilín, najlepšie je aspoň 14 dní

autor
11. jan 2024

@babika112 ciprofloxacin oralne a vaginalne mi dali gynella cipky s koloidnym striebrom na 10 dni. Zabralo to super. Us si davam po menzes aj pri diakomforte gyntima forte s tee tree olejom. Uz to len udrzat.

babika112
11. jan 2024

super...aj na laktobacily dávaj pozor, najlepšie je ich vkladať si po úplnom doliečení 1xtýždenne.Nie viac.

autor
11. jan 2024

@babika112 to zas mne sa nechce tak ja len obcas a hlavne mi vravela dr po menzese.