Endometrióza verzus problémy s driekom

dhlinkova
17. nov 2017

Ahojte!
Chcela by som sa spýtať hlavne žien, ktoré majú endometriózu, že aké mali príznaky? Ja mám menštruáciu takmer ako hodinky na 27 dní, netrpím silným krvácaním a ani bolesti nemám silné, fungujem bez analgetík a v bežnom režime.
Pýtam sa hlavne preto, lebo pri sede pociťujem bolesti drieku, ktoré občas zachádzajú do sedacieho svalu a zriedkavo do pobruška, nie je to však spojené iba s cyklom. Pri chôdzi bolesti nemám žiadne a ani pri inom pohybe, až na predklon, to je hotové peklo. V ľahu som celkom bez bolestí. Kamarátka mi povedala, že to môže byť endometrióza, ale pred 8 mesiacmi som bola na gynekologickej prehliadke a bolo všetko o.k..
Vyše 3 rokov mám problémy s driekovou platničkou, takže problémy s driekom nevylučujem.
Svojho gynekológa mám v SR, momentálne sme mimo SR a to až do decembra. Je to podľa vás endometrióza, alebo problémy s krížami?

zuzi0911
17. nov 2017

To bude driek,,pri predklone by si endo. necitila,endo. by bolo uplne ine,,,tam je aj nepr.cyklus ,bolesti,,a podobne,,

bale1rinka
17. nov 2017

@dhlinkova endometrióza je hlavne o bolestiach vaječníkov, ľavého alebo pravého, podľa toho kde sa cysta drží,ja som mala na ľavom,menzes som mala silný, bolestivý a spinila som mimo cyklu hocikedy,dalo sa to prežiť,ale niektoré ženy mávajú hrozné bolesti,tvoj prípad to asi nebude..inak mávala som v tom období aj veľa vyrážok na brade,ak sú vyrážky veľmi často na brade tak ide o hormonalne problémy...zvaz sama...

dhlinkova
autor
17. nov 2017

@bale1rinka
@zuzi0911 Ďakujem. Práveže mám čistú pleť a to ešte aj počas menštruácie, takže hormonálna porucha zrejme nie. Bolesti vaječníkov, max. počas 3 dňa menštruácie, príp. počas ovulácie, ale nie silné, fungujem bez analgetík.
Zrejme to bude potom problém z chrbtice, kamarátka ma vystrašila, tak som spanikárila.

asia83
18. nov 2017

Jednoznačne chrbtica.