Ahojte!
Chcela by som sa spýtať hlavne žien, ktoré majú endometriózu, že aké mali príznaky? Ja mám menštruáciu takmer ako hodinky na 27 dní, netrpím silným krvácaním a ani bolesti nemám silné, fungujem bez analgetík a v bežnom režime.
Pýtam sa hlavne preto, lebo pri sede pociťujem bolesti drieku, ktoré občas zachádzajú do sedacieho svalu a zriedkavo do pobruška, nie je to však spojené iba s cyklom. Pri chôdzi bolesti nemám žiadne a ani pri inom pohybe, až na predklon, to je hotové peklo. V ľahu som celkom bez bolestí. Kamarátka mi povedala, že to môže byť endometrióza, ale pred 8 mesiacmi som bola na gynekologickej prehliadke a bolo všetko o.k..
Vyše 3 rokov mám problémy s driekovou platničkou, takže problémy s driekom nevylučujem.
Svojho gynekológa mám v SR, momentálne sme mimo SR a to až do decembra. Je to podľa vás endometrióza, alebo problémy s krížami?
@dhlinkova endometrióza je hlavne o bolestiach vaječníkov, ľavého alebo pravého, podľa toho kde sa cysta drží,ja som mala na ľavom,menzes som mala silný, bolestivý a spinila som mimo cyklu hocikedy,dalo sa to prežiť,ale niektoré ženy mávajú hrozné bolesti,tvoj prípad to asi nebude..inak mávala som v tom období aj veľa vyrážok na brade,ak sú vyrážky veľmi často na brade tak ide o hormonalne problémy...zvaz sama...
@bale1rinka
@zuzi0911 Ďakujem. Práveže mám čistú pleť a to ešte aj počas menštruácie, takže hormonálna porucha zrejme nie. Bolesti vaječníkov, max. počas 3 dňa menštruácie, príp. počas ovulácie, ale nie silné, fungujem bez analgetík.
Zrejme to bude potom problém z chrbtice, kamarátka ma vystrašila, tak som spanikárila.
Jednoznačne chrbtica.
To bude driek,,pri predklone by si endo. necitila,endo. by bolo uplne ine,,,tam je aj nepr.cyklus ,bolesti,,a podobne,,