Endometrióza - prírodná liečba

anetkatb
7. máj 2023

Ahojte žienky, ktoré máte endometriózu, skúšali ste aj nejakú prírodnú liečbu? Bylinky, doplnky, obklady, zmena stravy....
Čo vám pomohlo?
Ja teraz skúšam vitex a ricinove obklady, a zmena stravy. Som len na začiatku.

martinkatinka
7. máj 2023

Akurat pupalkovy olej.
Teraz uz ale nic, nemam ms, pretoze mam teliesko

bolarazjedna
7. máj 2023

Ja som držala bezlepkovú diétu, keďže som našla Taliansku štúdiu, kde to pomohlo pri bolestiach, a ja teda 3 týždne zo 4 som bola na 8balgine a keď som mala menzes, tak to bolo na nevydrzanie aj s liekmi.
Po 2 mesiacoch som zacítila účinok, bolesti sa zmiernili o 95%, keď som diétu porušila, bolesti sa vrátili naplno, potom zase trvalo 2 mesiace, kým sa to zlepšilo....
Nakoniec som aj tehotná ostala celkom rýchlo (neviem ci vďaka diéte).

anetkatb
autor
7. máj 2023

@bolarazjedna ďakujem krásne že ste sa podelili so skúsenosťami a teším sa že vám to pomohlo, a hlavne mi to dáva nádej ❤️

anetkatb
autor
7. máj 2023

Ja už mám dve detičky prirodzene. Jedlá som veľa ovocia a zeleniny, pečivo minimálne. Po druhom tehotenstve som začala jesť všetko a zase sa mi to zhoršuje, a chceli by sme ešte jedno bábätko. Začala som brať vitex na úpravu hormónov, lebo som špinila aj týždeň pred ms a hrozne má boleli prsia. Posledná ms bola hodné bolestivá a tak som sa rozhodla že stým musím niečo robiť. Od minulého týždňa si robím ráno ovocné šťavy a každému jedlu si dávam veľa zeleniny, pečivo a sladkosti som vylúčila.

anetkatb
autor
7. máj 2023

@martinkatinka ďakujem za tip, vyskúšam.

luccija
7. máj 2023

@anetkatb endometrióza súvisí s hormónmi a menzesom.Aj si už bola na operácii?ako más veľké ložisko?

anetkatb
autor
7. máj 2023

@luccija nebola som na operácii, ani neberiem žiadne lieky, vždy sa snažím zdravotné problémy riešiť prírodnou cestou, pokiaľ to je možné. Viem že som tam mala pred dvoma rokmi jednu čokoládovú cystu na vaječníku, a zrejme mám niečo na čreve, lebo mám cez ms bolesti pri vyprazdňovaní. Na laparoskopii som nebola.

luccija
8. máj 2023

@anetkatb pokým nepôjdeš na laparoskopiu nezistis koľko a kde máš ložiská.Nie všetky je vidiet na sone.

kristinagook
30. dec 2023

@bolarazjedna dobrý deň chcem sa opýtať či ste aj absolvovala laparoskopiu.

bolarazjedna
30. dec 2023

@kristinagook áno, bola som na laparoskopia, kde sa mi potvrdila endometrióza, ale to bolo ešte zopár rokov predtým, ako sa mi objavili bolesti.

siobhan277
10. mar 2024

ahojte zeny 🙂 ja som nasadila vitex a tradicnu cinsku medicinu a menzes za zlepsil, je menej bolestivy. sice stale tabletky potrebujem, ale menej, predtym som mala stavy, ze nezabral ani flector a nevedela som ci idem od bolesti zvracat, ci sediet na zachod, islo to na kazdu stranu a bolo to otrasne... takze som skusila tuto prirodnu liecbu a rozdiel bolo citit hned. tiez som nasadila glutation. stravu som sa snazila upravit, ale bohuzial som v tom nie velmi dosledna. ale mozem potrvdit, ze aj to je uzasne dolezite. minuly mesiac som to flakala a teraz to bolo citit na menstruacii a jej priebehu. cize oplati sa skusit jest menej lepku, cukru a mliecnych vyrobkov. chcela som sa vas ale opytat, ci niektora z vas skusila zaradit aj serrapeptazu? a ak ano, mate nejaku overenu znacku? ja som nasla nejaku na stranke oreganovyolej.eu ale nemam s tym skusenost. docitala som sa, ze moze byt tiez velmi napomocna pri endo.

anetkatb
autor
10. mar 2024

@siobhan277 aj ja si od nich objednávam, aj užívam 😉. Mne vitex robil tiež veľmi dobre. Teraz mám od neho trochu pauzu. Čo konkrétne berieš z čínskej medicíny? Tiež som nad tým TCM uvažovala. Ja som teraz začala s pijavicami na endo.

lucimax
10. mar 2024

@anetkatb ahojte, prosím tie co beriete vitex...beriete ho cely mesiac (cely cyklus) alebo od polky cyklu..a pod. Ďakujem ;)

anetkatb
autor
10. mar 2024

Ak ho beriete celý cyklus, môže spôsobiť anovulaciu, čítala som o Tom a stalo sa to aj mne. Po dvoch cykloch užívania som tretí cyklus mala anovulačny, potom som začala užívať len od ovu.
Ak deti už mať nechcete tak môžete aj celý cyklus. Inak sa berie od ovulácie do ms.

siobhan277
11. mar 2024

@anetkatb ja som ten vitex brala cely cas, ale dobre vediet, zaradim ho teraz uz iba od ovu 🙂 co sa tyka tej TCM - stade si davam napoje - Napoj cinskych MUDRcov, Napoj nebeskej vily, Prebudenie sipkovej princezny. K tomu tak rozne skusam niektore tablety, pripadne ine napoje. Ale tie tri napoje uzivam uz dlhsie. Na stranke tcmherbs.sk sa da spravit aj diagnostika podla fotky jazyka - robia to zadara. Dala som si to spravit a prve objednavky som sla podla nich (ale nie presne tak ako napisali) a potom som si pozerala, dohladavala info a skusala aj ine pripravky. a citis nejake pozitivne zmeny po zaradeni serrapeptazy? ja som jednu mala, ale taku slabsiu ale neviem ci to nieco robilo... tak som obzerala silnejsiu a nasla som za celkom ok cenu prave tu na oreganovyolej.eu 🙂 tak teda objednam 🙂

anetkatb
autor
11. mar 2024

Nad tou TCM som rozmýšľala, možno sa na to dám. Serrapeptázu beriem tu silnejšiu, ale beriem aj iné doplnky tak neviem posúdiť čo presne pomáha, ale cítim sa lepšie. Ja som mávala bolesti už aj pred ms, a až do ovulácie. Teraz ako chodím na pijavice sa to citeľné zlepšilo.