Endometrióza alternatívne

matybee
20. sep 2022

Ahojte, rada by som vedela, ci sa tu najde niekto, kto sa z endometriozy dostal alebo aspon zmiernil jej priznaky alternativnou cestou. Mam za sebou laparoskopiu, Visanne atd. Prosim, nepiste mi, ze mam otehotniet (skusame uz 3 roky).
Ak by sa tu nasiel niekto, kto ma za sebou realne vysledky prirodnou cestou, prosim podelte sa 🙏 Zatial som dost radikalne upravila stravu. Vdaka.

marlen16
20. sep 2022

Ahoj, ja som chodila dlho na akupunkturu. 2x do týždňa. Po par sedeniach som dostala ms, ktorá bola omnoho, naozaj omnoho menej bolestivejšia ako zvyčajne. Bez problémov som to zvládla bez liekov (čo predtým to bez liekov neslo, nevedela som vôbec fungovať v robote prvé dva dni ms). Po dalších sedeniach som mala krasny, bezbolestný menzes. Stravu som neupravovala pretože skrz intolerancie a celiakiu som v podstate už protizapalovu diétu držala (bez lepku, bez mlieka, bez bieleho cukru - používala som kokosový/trstinovy, ale aj ten som obmedzila). Užívala som aj doplnky z tradicnej čínskej medicíny na endometriozu a podporu otehotnenia (snažili sme sa 4 roky). Po cca roku pravidelného chodenia na akupunkturu a užívania tých doplnkov podľa lekára som sla na vklad (3.IVF, dokopy 6ty vklad), ktorý vyšiel a zásluhu pripisujem tradicnej čínskej medicíne. Predtým pred každým vkladom ma dopovali liekmi, infúziami, kortikoidmi na potlačenie imunity…teraz bez všetkého a vyšlo to. A ešte do toho som pila bylinkový čajovú zmes vyslovene na endometriozu a pomoc s otehotnením, objednavala som z Českých Budejovic. Môžem poslať link.

marlen16
20. sep 2022

Odtiaľ som objednavala - Ezmes je na endometriozu a Gzmes na podporu otehotnenia, dajú sa kombinovať. Gzmes som pila 3x denne a Ezmes 2x denne - https://eshop.apatykacb.cz/Bylinne-smesi-c18_19...

matybee
autor
20. sep 2022

@marlen16 dakujem velmi pekne 🙏 Akupunkturu pozriem 👍 ja mam pobolievanie uz dva tyzdne po ms, nafuknute brucho, problemy s travenim, unava... Dakujem za linky 😊

3nikus30
20. sep 2022

@matybee Ahoj,
Napíšem ti správu.

appletree
20. sep 2022

@matybee Ahoj, ja som chodila na fyzioterapiu panvoveho dna plus sa snazila stravovat specialnou dietou na endometriozu. S cystami mi to nepomohlo az tak ale s bolestou ano.

matybee
autor
21. sep 2022

@appletree super, aj to je nieco. Dakujem za tip. Skusim pozriet aj fyzioterapiu.