Ahojte. Laparoskopicky mi zistili ze mam tazku endiometriozu a zrastene crevo k vajecniku a maternici.
Posielaju ma hned na umele oplodnenie.
Mate niekto podobnú skúsenosť ?
Ahoj. Ja mam endometriozu. 2x laparku. Zistili aj prirastene crevo o maternicu. Otehotnela som 2x prirodzene a dokonca bez liecby. Ja som liecbu odmietla.(v podstate je to iba biznis) snazite sa uz dlho o babatko? Preco umele oplodnenie?
Liečbu mi nenavrhli, iba to umele cim skor . Snazime sa uz 5 rokov
@bobsent dakujem uz som tam
Bola som na tom podobne, tiez lavy vajecnik prirasteny o hrube crevo a este k tomu okolo hruda starej stuhnutej krvi. Laparoskopicky ma operovali, podarilo sa im z toho zrastu uvolnit vajecnik, no cele sa to laparoskopicky vycistit nedalo, jedine dalsou klasickou operaciou s hrozbou vyvodu, to som odmietla. Niekolko rokov som brala antikoncepciu nepretrzite, aby som nemala krvacanie. Po vysadeni antiky som otehotnela po 9 mesiacoch snazenia. Druhe dieta cca po pol roku. Takze da sa aj prirodzene. Pokial sa Vam vsak 5 rokov nedari, zrejme tam budu nabalene aj dalsie problemy. V tom pripade by som umele oplodnenie urcite skusila. Len nechapem, ze ti nenavrhli ziadne riesenie toho zrastu, obvykle sa to snazia chirurgicky odstranit.
@uhnakova nenavrhli, hned navrhli umele . Ale rozpraval mi o operacii oddelit to črevo, tiez ale s nasledkom vývodu.
@janka2810janka ahoj,poď do témy endometrióza, tam nájdeš všetko. ja som mala endometriózu 13 rokov.
áno, najlepšie je čo najskôr otehotnieť.
držím palce.