Endometrióza a zrastené črevo. Šanca na otehotnenie

janka2810janka
12. apr 2017

Ahojte. Laparoskopicky mi zistili ze mam tazku endiometriozu a zrastene crevo k vajecniku a maternici.
Posielaju ma hned na umele oplodnenie.
Mate niekto podobnú skúsenosť ?

bobsent
12. apr 2017

@janka2810janka ahoj,poď do témy endometrióza, tam nájdeš všetko. ja som mala endometriózu 13 rokov.
áno, najlepšie je čo najskôr otehotnieť.
držím palce.

syky24
12. apr 2017

Ahoj. Ja mam endometriozu. 2x laparku. Zistili aj prirastene crevo o maternicu. Otehotnela som 2x prirodzene a dokonca bez liecby. Ja som liecbu odmietla.(v podstate je to iba biznis) snazite sa uz dlho o babatko? Preco umele oplodnenie?

janka2810janka
autor
12. apr 2017

Liečbu mi nenavrhli, iba to umele cim skor . Snazime sa uz 5 rokov

janka2810janka
autor
12. apr 2017

@bobsent dakujem uz som tam

uhnakova
12. apr 2017

Bola som na tom podobne, tiez lavy vajecnik prirasteny o hrube crevo a este k tomu okolo hruda starej stuhnutej krvi. Laparoskopicky ma operovali, podarilo sa im z toho zrastu uvolnit vajecnik, no cele sa to laparoskopicky vycistit nedalo, jedine dalsou klasickou operaciou s hrozbou vyvodu, to som odmietla. Niekolko rokov som brala antikoncepciu nepretrzite, aby som nemala krvacanie. Po vysadeni antiky som otehotnela po 9 mesiacoch snazenia. Druhe dieta cca po pol roku. Takze da sa aj prirodzene. Pokial sa Vam vsak 5 rokov nedari, zrejme tam budu nabalene aj dalsie problemy. V tom pripade by som umele oplodnenie urcite skusila. Len nechapem, ze ti nenavrhli ziadne riesenie toho zrastu, obvykle sa to snazia chirurgicky odstranit.

janka2810janka
autor
12. apr 2017

@uhnakova nenavrhli, hned navrhli umele . Ale rozpraval mi o operacii oddelit to črevo, tiez ale s nasledkom vývodu.