Ahojte baby, žienky a dievčence. Mám 24 a práve som ukončila Vysokú školu.. Asi vo februári som začala mať strašné bolesti v podbrušku a krvavý výtok, môj gynekológ, ktorého som navštívila asi po 2 týždňoch po príznakoch mi povedal, že mám na maternici myómy alebo cysty, neviem presne. Odporučil mi otehotnieť alebo antikoncepciu. My sa s priateľom pokúšame už skoro 3 mesiace - no nedarí sa ☹. Som z toho trošku smutná, pretože by sme už aj chceli bábo, vek na to mám, aj sme dlho spolu, už by sme to privítali a bolo by to liečenie tej choroby čo mi povedal gynekológ ,,endometrióza". Čítala som články, že s tým sa dá otehotnieť, ale ťažko, atď. Veľa sa toho popíše. Včera na vyšetrení mi povedal gynekológ, že okrem myómov tam mám aj nejakú tekutinu. Už sú to 3 mesiace a on nejako so mnou nič nerobí, žiadne lieky, ani nič... Povedal, že ešte mesiac máme skúšať otehotnieť a potom ak sa nepodarí, že laparoskopicky ma bude operovať... Gynekológ je to dobrý, je to aj primár nemocnice a veľa žien v okolí hovorí, že je jeden z najlepších, čiže vymeniť ani veľmi nechcem. Len mi napíšte vaše skúsenosti a jeho postup či je OK. Ďakujem 🙂
@ivec16 Ďakujem ti veľmi pekne, ja by som už chcela mať bábätko 🙂 ešte budeme na tom pracovať a uvidíme. Ja mám ,,nálezy" na maternici a nejaké zrasty mimo - píšem to čo mi povedal lekár. Veľmi tomu nerozumiem, preto sa snažím čítať články a preto som sa aj registrovala tu na Modrýkoník.
@zuzankamis Áno, jeho postup je určite OK 😉, ani o tom nepochybuj.
@zuzankamis jj ja som modreho kona nasla cez to iste... mame aj skupinku o endomtrioze ak chces pridaj sa, je tam vela dievcat a mozes polozit svoju otazku tam, urcite ti napisu ake maju skusenosti... No upozornujem, ze je tu aj vela negativnych ale aj vela pozitivnych pripadov... a treba to vediet nejak pretriedit, tak aby si sa nezablokovala nejak psychicky... si este mladucka urcite sa vam babatko podari, endometrioza je neprijemna choroba ale existuju aj horsie... link na skupinku, kde mozes najst aj vela rad z alternativnej mediciny (bylinky, stravovanie, popripade ci cvicit a co cvicit a mozes si precitat rozne pribehy zien s endometriozou) https://www.modrykonik.sk/group/5856/
@zuzankamis ak si nemala laparoskopiu este, tak endometrioza je zatial len jeho odhad... To ci ju naozaj mas moze potvrdit az laparoskopia... 3 mesiace nie je dlha doba... Za normalny cas sa povazuje otehotnenie do roka, a az potom sa nieco riesi. Myslim si ze tvoj gynekolog postupuje spravne, ak ma podozrenie na nejaky nalez a nie je si isty tak laparoskopia je jednou z metod ako to objasnit, je na tebe ci sa budete este chvilu snazit, alebo chces podstupit laparoskopiu. Nam sa podarilo otehotniet az po pol roku snazenia a to s endometrickou cystou na vajecniku. Niektore zeny s endometriozou maju problem otehotniet a niektore vobec, je to individualne...