Ahojte
Doktor u mňa vyslovil diagnozu endometrioza
Som zdesena, keď to všetko čítam
Ako z toho môže vzniknúť rakovina,ako to ovplyvňuje celý život,ako mi možno pri laparoskopii urobia resekciu creva a podobne.
Skusenosti?
@alenacseto mám ju už 20 rokov, pokoj
@trgypadl
@ada_alica
A aké máte problémy? Ja mam v podstate dosť bolestivý styk,cely môj mesiac je jedna katastrofa,boli ma chôdza, cvicenie,sex....niekedy skončím na pohotovosti kvôli bolesti ,ktorú mi vyvola vlastne to niečo,čo mám na pravom vaječníku....popisujú to ako hemoragicku cystu,ale teraz prvýkrát povedal lekár endometrioza
@alenacseto tazkosti ake popisuje,plus krvacanie aj mimo cyklu
@alenacseto Pozitívne, vyberú cystu a zrasty, nasadia lieky a bude dobre. Ja som po operácii už vyše 2 rokov a paráda.
@kaja01 ja sa veľmi bojím, dočítala som sa kadečo
@alenacseto Aj ja som sa bála, ale po vyše 2 rokoch môžem povedať, že super, nový svet, žiadne bolesti, žiadne obmedzenia, energie na rozdávanie.
Endometrioza sa ako kazda choroba da vyliecit 🙂👍 Ja som ju mala dakedy ze extremnu a mam za sebou niekolko operacii a nasledky. Jasne brala som hormony a vselico co doktori povedali. To mi moj zdravotny stav len zhorsovalo. Vyliecila som sa sama. Ale loziska a cysty (endo cokoladove cysty) zmiznu len operaciou po odstraneni.
Dolezite je najst pricinu preco ju mas. Zmenit stravu, zivotny styl. Kazdy si moze vybrat ako s tym nalozi. Ja som zacala pocuvat seba...
Lekari radi robia bububu. Ty musis mysliet pozitivne a nezit v strachu.
Robili niektorej z vás aj resekciu creva? Vraj to hrozí keď je napadnutý konecnik
Ja ju mám už cca 8 rokov, 2x operovana, endometrióza 4 stupňa, už bez vajcovodou. Ale okrem toho že ma cez PMS veľmi bolia kríže nepociťujem žiadne problémy
@alenacseto preco si sa upla na ten najhorsi scenar?to uz musi byt neviem aky tazky stav,aby sa robila resekcia.zatial vyjadrili len podozrenie na endo,moze to byt aj nieco ine
@trgypadl neviem,som dosť negatívna 😟 a pekelne sa bojim,prešla som si už onko ochorením pankreasu, mam strach zo vsetkeho
@alenacseto Mne pri operácii našli endometriózne ložisko na konečníku, odstránili všetko v poriadku, všetky tráviace problémy zmizli.
@alenacseto tak drzim palce,verim,ze to bude dobre💕
@kaja01 a nemuseli ti robiť vyvod keď si to mala na konečníku?
@trgypadl ďakujem
A baby kto vás operoval,ktoré ste podstúpili operáciu?
@alenacseto Nie, oni až pri laparoskopii našli väčšie ložiško pri konečníku, na operáciu som išla kvôli odstráneniu endometrióznej systy. Operoval ma pán doktor Bielik.
@kaja01 tomu rozumiem, ale mne bolo povedané,že ak mam napadnutý konečník, bude sa musieť urobiť dočasný vývod.
Doktor Bielik Tibor?
@alenacseto áno Doktor Tibor Bielik. Stále je to ak máš, nikto nevie na 100% kým sa tam nepozrú. Ja som bola odoslaná na operáciu s cystou, problémy som mala s bruchom cez 10 rokov, bolesti, kŕče, zápcha, problémy s vyprázdňovaním, raz ma brala záchranka, lebo som dostala kŕče a zostala som zložená kľačať na zemi v kŕči a nemohla som sa pohnúť. Za tých 10 rokov nikto neriešil podozrenie na endometriózu, vždy mi vyšetrovali len brucho, 5 krát hadica zospodu a 2 krát hadica zvrchu. Až keď mi našli cystu, tak padlo podozrenie na endometriózu a išla som na laparoskopiu a až tam našli ďalšie ložiská.
@alenacseto žijem si s ňou... nádor sa mi urobil, ale bol nezhubný. Mám samozrejme celý život bolesti a problém prirodzene otehotnieť. A to som o nej väčšinu života nevedela. Snažím sa žiť a aj žijem zdravo, cvičím, držím sa protizápalovej stravy. Hodne pomohla operácia dva roky dozadu. Nehľadaj informácie o tom, čo zlé sa môžete stať, ale o tom, ako ju zvládať a držať na uzde.
@alenacseto ahoj, a kolko mas rokov?
@ivanka1980 34
@michaela329 preboha kde sa ti urobil nador
@kaja01 no v podstate áno kvôli cyste na pravom vaječníku vyslovili tuto diagnózu lebo je krvavá,takže si myslia,že to bude toto. Písala som už pánovi doktorovi mail,dostala som naňho odporúčanie, tak uvidím kde ma vopcha
@alenacseto na vajíčkovode, ale dal sa pekne zoperovat a histologia bola ok. Nemusí vždy ísť o rakovinu.
@michaela329 to som rada, že ti to takto dopadlo
@alenacseto inak, mňa operovali v Martine, v ten deň tam bol aj prof. Bielik ako hlavný lekár. Mňa operoval iný mladý Dr, ktorý s ním konzultoval a operácia mi dopadla super, mne to zmenilo život k lepšiemu.
@michaela329 jeho som dnes kontaktovala, tak uvidím co mi odpise. Ďakujem za informacie
@alenacseto neboj sa, nečítaj celý internet nie vždy je to prínosné veľa vedieť 😉 myslím, že ja som si toho v tejto oblasti prezila veľa ak chces kľudne sa pýtaj😊
@alenacseto ahoj,hlavne mysli pozitivne,mam ju,uz 2x operovana,bez komplikacii