Ahojte, chcem sa opýtať či ma endiometrozu každá žena lebo na poslednej gyn prehliadke 26.11 hovoril doktor veľkosť sestričke ale mne nič povedal že mám všetko v poriadku len ma zaujíma prečo hovoril o nej sestričke zabudla som sa krava opýtať. Ďakujem
@mmoonna pomýlila som si to áno endiometria tak je potom všetko v poriadku🙂 a endiometrozu keby mám tiež to vidí na sone lekar ? Ďakujem 🙂
Endometriózu by videl,len keby si mala cystu, tzv. čokoládovú. Menšie ložiská nie je na sone vidieť, zisťujú sa jedine laparoskopicky. Ale to by si mala všelijaké príznaky. Veľkými bolesťami počnúc, po silné krvácanie a ďalšie príznaky podľa toho,kde, na ktorom orgáne by si endometrivke ložiská mala.
@mmoonna a príznaky sú aké ?
@mmoonna a to sa nedá zistiť ani pri odbere nejakom ? Lebo cystu som nemala žiadnu.
Myslím,že odber krvi by ukázal príznak, len keby si mala cystu. Vtedy sa odoberajú určité onkomarkery, ktoré poukazu na to,aký druh cysty to je. Príznaky sú rôzne,záleží,kde sa nachádza to ložisko. Napr. ak by si ho mala v kovovom mechure, tak je príznak krv v moči.
mocovom
@mmoonna nie to nemám vôbec. Len keď mám ovu a ms tak ma bolia kríze a panva cela bedrový kĺb
Môžes mať aj zrasty,alebo maternicu posunutú dozadu. Ja ju mám posunutú a mňa teda pri MŠ bolia kríže, nie brucho.
@mmoonna a zrasty tiež vidí na gynekológii ?
Nie, jedine pri laparoskopii
Endometrióza je choroba,ktorú nemá každá žena. Endometrium má každá žena