ahojte baby. viem, že sa tu o endometrióze veľa diskutuje, ale potrebovala by som poradiť ako sa zbaviť tejto cysty a nemusieť ísť na laparoskopiu. ktorá máte túto skúsenosť, že ste niečo brala a cysta zmizla budem rada ak poradíte. môžte aj do IP. za všetky rady a skúsenosti ďakujem 🙂
@annetty no tak to si ma moc nepotešila ☹
Gabika, ver mi, cim skorej, tym lepsie! Ta svina vie rast aj rychlejsie niekedy ako si to vieme predstavit. Tak obmedzuj mlieko, muku, soju...nekrm ju! Ale endometrizne cysty LP-ky su ako na pase v nemocnici. Ja som brala aj hormonalne injekcie, ale ani to mi nepomohlo. Teraz uz viem, ze som spravila hlupost, ze som cakala na zazrak 😢
@annetty
kdeze, mne uz gynekolog vtedy povedal, ze laparkou to nepojde, mam tiez laparotomiu (rez cez brucho) ale nie je to nic strasne, ja som bola operovana v blave-v ruzinovskej nemocnici. no endometioza sa jasna vec, ze vratila, mam znova zrasty, dost velku cystu (cca 6cm) takze tak 😠 ale na IVF. dobre reagujem, vajicka sa zatial tvoria, co je dobre a gynekolog povedal, ze pokial mam dobru maternicu sanca je vzdy 😉 minuly rok som bola aj na hysteroskopii ( zistuje sa pristrojom ci je v poriadku maternica)
@nelly3 Na 1. konzultaciu ideme o 2.tyz., dufam, potesia ma so serioznym pristupom. Dovtedy sa dozviem aspon vela dobrych a uzitocnych infosiek, aj vdaka tebe. To, ze tvoje telicko pozitivne reaguje na IVF ma velmi tesi. Snad napodobne to bude aj u mna..klop klop....
Este moc neviem o tych vselijakych specialnych vysetreniach, zatial som neabsolvovala ani tu hysteroskopiu. Asi ma to len caka 😒
Ahoj Gabika! Ja by som Ti odporicula co najskor ist na LP. Ja som cakala s endometriozou rok a cysta mi narastla na 8-9 cm a okrem toho vsade som mala uz rozrastenu endomentrizu. Som cerstvo po 5 hodinovej opreacii. Takze ak sa da laparoskopicky odstranit tu cystu, tak fakt na nic necakaj. Endometrioza nie je sranda! V nemocnici baby su vacsinou 2-3 dni a ziadna extra bolest po zakroku. Po tyzdni aj na to zabudnes 🙂 Drzim palce 😉