Dobré ráno, chcela by som sa vás, ktoré s týmto máte skúsenosti, ako sa prejavuje ekzém pri pohlavnom orgáne? Áno zvážila som už všetky možnosti. Viem že to môže byť čokoľvek ale nemám žiadny výtok. Iba svrbenie a jemné pálenie na ľavej strane pri pyskoch? Neviem ako to opísať kde presne, netuším ako sa to volá. Cez deň ma to nesvrbí začína to vždy až pred spaním. Bola som pri gynekologičke, no tá ako na potvoru nerobila. Sestrička mi predpísala macmiror complex masť, že si to mám potierať. Zrejme si myslela, že mám nejaku kvasinkovú infekciu aj keď som jej vravela že žiadny výtok nemám. Aké máte skúsenosti vy ? Čo by mi mohlo pomôcť?
@renatka100 Ďakujem za odpoveď začala som si na to sudocream dávať to mi pomohlo od svrbenia len to že asi mi to tak rýchlo nezmizne bez toho aby som šla na kožné či?
@nikol2122017 podla mna toto na koznom riesit nebudu, mne to riesila gynekologicka.
@renatka100 aha no dobre tak ďakujem za radu. Len to že na internete šok čítala že kožná zvykne robiť aj rozbor a podľa toho vie aké lieky dať.
No myslím si že mi ani nebude treba už ísť ku gynekologičke mám pocit že sa to lepší.
@nikol2122017 drzim palce
@renatka100 Ďakujem ❤
@nikol2122017 dobrý večer čo vám povedal Gynekolog? Presne to iste mám len mne nič nezaberá 🥺 čo mi predpíše gyn.
Ahojte, aj mne potvrdili ekzém na vulve. Miesto je palive, rezavé, veľmi červené. Kortikoidne masticky nezaberajú. Kožná povedala, že to mám len premasťovať vazelinou alebo kremami z lekárne. Ale stav sa mi nezlepšuje. Už neviem, čo s tým mám robiť.
Ahoj, naučil som sa s tým žiť. Veľa je to o hlave. Mne pomaha skludnit tento stav strava. Vyradila som lepok a kravskú bielkovinu. Nefungujem na takejto strave na 100%, ale ked sa mi dá, obmedzím to na minimum. Robievam si obklady zo slabučkého hypermangánu, niekedy dám sedavý kúpel v čajovníku, hneď to potom potieram zinkovou mastičkou, tú dávam aj ked cítim, ze potrebujem premastiť. mam dni, kedy nič necítim, potom zas dni, kedy neviem sedieť. Dni, kedy je to okej a kedy celé zle, kedy som krásne ružovučká a kedy bordová... Ale zvládam! Veľa o ekzeme a práci s ním som sa naučila na fb od jednej maminy Paulina Galova, skus pozrieť. ty si ako na tom? 🙂
@nikol2122017 skus si kupit hydrocortison krem (je bez predpisu), mavala som taketo problemy a sama gyneklogicka mi to poradila, moze to byt aj sparane, prip. Alergia na vlozky, ekzem, jahody, cokolada a pod.