Ekzém na intímnych miestach

12. okt 2023

Stretli ste sa niektorá s týmto? Mám podozrenie že tam mám nejaký exzem nakoľko výsledky od gyndy ok. Ale mám tam svrbenie nie vo vnútri ale v okolí. Kozu mám červenú a zhoršuje sa to holením. Krémy od gyndy ktorá vždy dá niečo na mykózy nepomáhajú. Zmierni mi to vždy CICATRIDINA alebo sudokukrem. Neviem či mám skúsiť kožnú?

nikpa
12. okt 2023

Skús sedací kúpeľ v hypermangane.

lilizzachy
12. okt 2023

Skús zmeniť aj prací prášok a prať bez aviváže, mňa dráždi aviváž nemôžem používať na spodné prádlo. A bielizeň len bavlnenú si dávaj 🙂

simsalabim
12. okt 2023

Neskusala si si dat pauzu od holenia? Aj to moze pomoct.

viestta
12. okt 2023

Chod na kozne

simik22
12. okt 2023

@viestta skôr na gyndu

viestta
12. okt 2023

@simik22 Pise o koži, nie o sliznici a koža, aj ta v medzinozi patri na kozne.

simsalabim
12. okt 2023

@simik22 kozni lekari mavaju specializaciu dermatovenerologia. Moj kozny ma take zenske problemy vyhradeny jeden den a v ordinacii vidno do vedlajsej miestnosti, kde ma normalne “kozu”.

kr058
12. okt 2023

Ahoj. Lieky na mykózu ani neužívaj, ak to nie je kvasinkové. Viditeľne ti zaberajú krémy, ktoré vytvárajú na povrchu sliznice a kože akoby ochranný film, takže to bude podráždené. Skús sa vyhýbať všetkému, čo to môže dráždiť. Umývaj teraz len čistou vodou bez všetkého, ošetruj tými krémami, skús vylúčiť aviváž, prať v detských práškoch, vyhýbať sa obtiahnutým nohaviciam, skôr voľné oblečenie. Skús prestať holiť, ale skôr len strihať na kratšie. Takýto stav býva dosť bežný a časom by sa to malo upraviť. Ale ak sa ti to nezdá, tak kožný lekár rieši aj takéto ťažkosti.

ailiba
12. okt 2023

Mala som ten isty problem, chod na kozne. Ak pouzivas gel na intimnu hygienu, skus ho zrusit. A prestat sa holit ziletkou (prip. Len skracuj elektrickym strojcekom).

autor
12. okt 2023

Vidím že nie som jediná..

autor
12. okt 2023

@ailiba čo ti pomohlo? Brala ti aj nejaké stery?

autor
12. okt 2023

@viestta áno aj na koži a občas to prejde aj na sliznicu v pošve… ale väčšinou je to na koži a okolo analneho otvoru

viestta
12. okt 2023

Tak chod s tym na kozne

autor
12. okt 2023

@viestta ďakujem pôjdem 🙂

ailiba
13. okt 2023

Radsej mi napis sukromnu spravu😉