Potrebujem radu. Uz par mesiacov sa mi robi ekzem na chodidle zhora. Svrbive , mokvave pluzgiere. Idem sa doslova uskrabat a nic nepomaha. Ani kortikoidy, ani ine maste od koznej, ani 20 dnovy pobyt pri mori. Zacinam mat podozrenie na intoleranciu na lepok. Ale ekzem sa nevyhodi vzdy po zjedeni chleba, ci inych mucnych vyrobkov. Nuz, poradte, ak ste presli cimsi podobnym.
Ano, mam podozrenie na lepok, ale moze to byt cokolvek. Preto sa pytam. Niekedy jem kludne chlieb a mucne vyrobky a tyzden sa ekzem neozyva. Preto ta polemika. A odmietam uz byt pre koznu lekarku pokusny kralik 🙂. Ona striela odboku a sama nevie. Ten ovseny kupel je tvoja skusenost ? Pomohlo ?
@chinwag
Moja nie, manzel ma silny atopicky ekzem a ovseny kupel zmiernuje prejavy. Ale tak je mozne, ze zalezi od toho, kvoli comu sa ti ekzem objavuje, to nvm posudit, ale za pokus to stoji.
No v kazdom pripade ekzem je sposobeny nejakym problemom zvnutra vacsinou a kozny lekar to len zaplata mastami, co problem neriesi samozrejme. Je tazke prist na to, co ho sposobuje. Takze bud ti ostava vylucovacia metoda, alebo to vraj vedia lahko diagnostikovat vystrenim kvapky krvi. Nvm, ci si uz o tom pocula, ja som to riesila, ked som mala podozrenie na ekzem u dcery, nastastie to bol len taky docasny detaky, takze nakoniec sme ani nesli. Ale vygoogli si "vysetrenie kvapky krvi" a sprav si na to nazor sama, nemozem sa zarucit, ze to naozaj funguje, kedze nemam skusenost, ale ja som bola ochotna kvoli malej skusit.
Inak predpokladam, ze co sa tyka drogerie, uz asi pouzivas len vyrobky na ekzematicku pokozku a treba vyradit avivaz a aj praci gel volit co najsetrnejsi
Dievcata, krv a ster mam negativne....nic nezistili. Kompletne som vyhodila silonky, ponozky a vsetko som kupila nove....nepouzivam avivaz a nikdy som nebola alergik. Ide ma porazit....
@chinwag
Skus pozriet to vysetrenie kvapky krvi, platis si to sama, ale pisu, ze presne na toto sa zameriavaju - ekzemy a psoriazy, tusim. Teda okrem inych veci, co tam vedia zistit.
@lindusss2016, "zameriavajú" sa, alebo poznáš človeka, ktorého z psoriázy vyliečili?
@novana
Nepoznam nikoho, kto psoriazu ma. Nenapisala som, ze vyliecili, oni sami uvadzaju na stranke, ze tam ide skor o zlepsenie prejavov, nie vyliecenie. Netreba rypat za kazde slovicko, ked ta to zaujima, tak si precitaj, ked nie, tak to neries. Ja som sama napisala, ze s tym osobnu skusenost nemam a ze som sa o tom dozvedela len tak, ze som hladala, ako vysetrit pripadny atopicky ekzem u dcery. Spomenula som to autorke ako moznost, ale nikde som sa nezarucila, ze to funguje. Ked som tam chcela malu objednat, uvadzali na stranke, ze garantuju zlepsenie stavu, inak vratia peniaze, takze ja by som do toho isla, ale je to na kazdom, ci tomu veri alebo nie.
@novana
Ked tak citam moje prispevky vyssie, ani nvm, kde si na to prisla, ze by som napisala, ze niekomu vyliecili psoriazu alebo atopicky. Pisala som, ze sa na to zameriavaju. A je to vysetrenie, kde ti maju iba zistit pricinu, preco sa ti dany problem objavuje, lieci sa to potom len specialnymi dietami, myslim.
@lindusss2016, čítam výlučne diskusie, ktoré má zaujímajú, a to, čo riešiť budem, nechaj na mňa. 🙂 O ich "úspechoch" som veľa počula, preto som zvedavá, či má niekto aj osobnú pozitívnu skúsenosť, lebo zatiaľ to vyzerá ako výnosný obchod na topiacich sa, ktorí sa i slamky chytajú. Už len čakám, kedy zakladateľke niekto doporučí detoxikačnú vaničku na nohy.
btw hocikto si za 85€ môže urobiť zameriavačský kurz a potom už len sa zameriavať.
@novana
Ja som o ich uspechoch pocula len z CR od rodiny a tam bola spokojnost. Sama to nikde neodporucam a aj som napisala, ze ja som bola ochotna obetovat tych 60€, ci kolko to oresne bolo, uz nepamatam. Presne ako pises, chytala som sa aj slamky. Lebo taky peniaz mi nestoji za to, aby malo moje dieta trapenie a ked je aj mala nadej, ze to pomoze, tak nevidim dovod to neskusit.
Opakujem, nikde som netvrdila, ze to ma niekoho vyliecit alebo co. Sama o tom presvedcena nie som, iba som to spomenula ako moznost. Tak nechapem, na co do mna rypes a adresujes mi komentare. Tak ako ty si mozes pisat, co chces, tak si mozem aj ja snad, tak ta prosim, neprekrucaj moje slova a ak vies, porad autorke ty nieco, co jej pomoze. Ja som ju o nicom nepresviedcala, kazdy ma moznost si na to urobit vlastny nazor a rozhodnut sa sam. Dakujem za pochopenie
Ono pri ekzéme je veľmi veľa možností, čo stav zhoršuje, okrem potravinovej alergie, to môže byť aj stres, nedostatok spánku, zhoršený psychický stav, zápal v tele, choroba - prekonaná choroba, lieky, antibiotiká, zmena pracieho prostriedku, drogérie a pod.
Okrem lepku môže byť aj alergia na kvasnice, mliečne výrobky môžu dosť zhoršovať, orechy, zeler, petržlen, vajcia, atď - treba si sledovať stravu. Niekedy aj prekyslenie organizmu zhoršuje ekzém, čiže obmedziť, alebo úplne vylúčiť sladké, či nastane zmena.
Ako už spomínali vyššie, zhoršenie môže spustiť aj zápal, ktorý vznikol v koži alebo inde v tele.
Niekedy treba zmeniť kožného a skúsiť iný liečebný postup. Možno by mohol pomôcť aj alergológ a imunológ. Ak je podozrenie na lepok potom zase treba ísť na gastro. Možno na posilnenie imunity brať probiotiká, či sa ekzém nezmierni. Ale ak kožná len tápa a nepomáha, treba si nájsť lepšieho kožného. Ja som vystriedala 4roch, kým som našla dobrú kožnú lekárku, čo vedela, čo robí a naozaj aj vypočuje pacienta a nemá problém spolupracovať s iným odborným lekárom.
Ak sa ti ekzém potom upokojí, odporúčam skúsiť výrobky od biodermi, ak ešte nepoužívaš. Ja od nich používam mydlo a telové mlieko.
No, nemam ziaden extra stres, ani ine zdravotne problemy. Toto mozme uplne vylucit. Co sa tyka zapalu, to uz som preventivne od koznej vybrala specialne antibiotika....ale vratim sa k ekzemu. Asi.mesiac som si vzorne pisala, co jem a porovnavala dni, kedy nastalo svrbenie a vznik pluzgierov. Vyzera to na lepok. Zatial. Uvidime. Vcera som zjedla horuce maliny so slahackou a nic....takze mliecne vyrobky budu asi v pohode. Suhlasim, ze mozem mat v tele viac lepku, ako je unosne, a preto moje telo takto reaguje. Vylucila som teraz vsetko, co obsakuje lepok a uvidime. Dam vediet, nech viete v pripade podobneho problemu reagovat 🙂. Kazdopadne som viac menej presvedcena, ze to bude jedlo....uz som v zivote pojedla kde co, ale zacina ma iritovat,, cim nas vlastne krmia......mam 46r a nikdy som nemala alergiu, ci ekzem....no jo.
aj moj syncek ma ekzem na nohe, nastastie nie taky vazny. skusala som postupne imunoglukan krem (ešte ho zhoršil), bepanthen care aj sensitive (tie mu pomohli, že sa neškriabal ale exem uplne nezmizol) potom sme isli k doktorke dala nam excipial krem - ten mu nozky pekne hydratoval ale mam pocit ze najlepsie mu spravil balneum hermal do vody, mali sme aj kortikoidy, ale len lokalne. plus mame nemliecnu dietu. neviem ci sme to trafili lebo uplne sto pro to nie je ale urcite je to dobre a ma len trochu suche nohy. len ja mam pocit ze napr malemu sa exem nespravi hned ako zje nieco "nedovolene" mam dojem akoby musel dosiahnut nejaku uroven. no neviem veru nie som lekarka, to boli skor moje postrehy
No, mam nejake vysledky....niesom alergicka na ziadnych beznych 28 veci, co ma testovala kozna lekarka. Gastroenterolog vylucil celiakiu a intoleranciu na lepok. Endoskopia vsak ukazala zapal pazeraka....a ja som si este pred vysetreniami nasadila dietu. Viac nez 2 tyzdne ziadna muka a celkovo menej cukru, ci mliecnych vyrobkov. Moj ekzem sa zlepsil asi o 60%. Netvoria sa mi ziadne nove pluzgiere zatial. Tak uvidime. Momentalne to vyzera, ze moje telo reagovalo na problem s travenim.....🙂 zrejme som cohosi v tele mala privela a takto sa to prejavilo. Este cakam vysledky alergologie a imunologie.....
tak vam drzim palce, nech uz je to v poriadku 🙂
Svrbelo cele telo, ked som mala zvysene pecenove testy, to bolo hlavne po tucnych jedlach, po diete sa to upravilo. Ale tiez zvyknem mat takuto reakciu konkretne teraz, ked zjem citrusy. Co sa tyka masticiek pouzivam vyhradne bepanthen.
No ak mas podozrenie, tak ti ine neostava, len ten lepok na nejaku dobu vysadit a sledovat, ci sa to nezlepsi. To, ze zjes chleba a nezhorsi sa to do 5 minut, problem nevylucuje.
Inak na zlepsenie skus ovseny kupel. Bud dostat v prasku, slebo si vygoogli recept, ako na to a uvar si z vlociek.