E.coli v moči

ibabel
12. dec 2018

Ahojte.
Tento rok som brala x davok, kazdu niekolko tyzdnov na liecenie ureaplsmy, kvasiniek, ...
Proste maraton. Minuly tyzden v stredu mi doktorka predpisala antibiotika ciprofloxacin na liecbu E.coli v mechuri. Pano doktorka mi nepovedala, ze sa jedna o ATB. To som zistila z na internete z vlastnej iniciativy. Odmietam ich brat nakolko je moj organizmus preplneny ATB.
Preto ma zaujima, ci existuje nejaky menej drasticky sposob na ovladnutie tejto bakterie.
Dakujem za kazdu radu.

0

Odpovedz

althejka
12. dec 2018

ono ide vzdy o to,ci su tazkosti. e coli moze mat clovek aj v malom mnozstve ani o tom nevie. ked sa stale preliecuje atb, po case nezaucinkuju.

aristka
12. dec 2018

@ibabel robila ti odber sterilneho cievkovaneho mocu ...ak nie zmen dr.,plus mas problemy tj.klinicky sa nieco prejavuje ....

ibabel
autor
12. dec 2018

Dr. je z dermatovenerologickej ambulancie. Našla E.coli v kultivácií. Prejavuje sa to nepohodlím dole, pri močení, občas aj mimo močenia.
Presne toho som sa bála, že ATB nezaučinkujú a budem ich brať úplne zbytočne (ako to bolo vo väčšine prípadov, počas uplynulého roka), preto som ich nebrala.

w123
12. dec 2018

Skus k antibiotikam brat probiotika, to mi dost pomohlo v prekonani zapalov mocovych ciest, kvasiniek a takychto veci. Vzdy som ale vybrala antibiotika ako som mala a ze teraz uz rok mam pokoj. A tiez som ich brala v urcitom obdobi stale, lepsie je podla mna ten zapal preliecit.

ibabel
autor
12. dec 2018

@w123 ahoj 🙂 ver mi, skusala som to. Ku kazdym atb som brala ak probiotika ako sa ma. Riadila som sa podla rad. A aj tak mi to sposobovalo kvasinky dole.

zuzpap
12. dec 2018

ked to bolo zistene z kultivacie, tak zvyknu hned aj zistit citlivost bakterie na konkretne atb, na tvojom mieste nevaham a tie atb poctivo vyberiem...mozno budes mat konecne pokoj...tiez mam s mechurom caste problemy...kvasinky preliecit nielen lokalne ale aj tabletkami cez usta a aj partnera

aristka
12. dec 2018

@ibabel kozna ti predpisuje atb na zapal mocaku a kultivacia bola z coho ...odporucam ti urologicku ambul a cievkovany moc ....e coly sa mozu nachadzat v okoli genitalu .kedze sa normalne nachadzaju v creve ...takze smer obvodna a vymenny listok na urologiu.

ibabel
autor
12. dec 2018

@aristka dermatovenerologia -> ordinacia zaoberajuca sa sexualne prenosnymi chorobami (u mna to bola ureaplasma). Maju tam kozu, tu klasicku ako na gynde ;) kultivacia z posvy. Urolog ma poslal do kelu, vraj mam problem s kvasinkami a preto to pali obcas pri moceni
Komu verit?

aristka
13. dec 2018

@ibabel uprimne koznej by som si dala pozriet akurat tak syfilis a kvapavku,gen.bradavice ...aj to by som moc rozmyslala ...ale ureaplazma .e coli z mocu...cievkovali ta ...aj nie znova opakujem smet urolog a cievkovany moc.

hama007
17. jan 2019

s tým som bola ja u urológa. Mala som nastavenú 3 mesačnú liečbu lebo ma trápili neustále zapálené močové cesty (najprv som to liecila sama urolog. čajmi a urinalom; na chvíľu pomohlo ale opäť sa vracalo) Po tejto liečbe bolo ok, hoci občas mám zápal, ale nič extra, prejde väčšinou do troch dní a mám pokoj. E.coli mi spôsoboval aj gyn. problémy.