Dysplázia prsníkov - tekutina z prsníka

damia22
9. okt 2023

Ženy chcem sa spýtať. Medzi fázami cyklu moje prsia veľmi drastický reagujú. Extrémna bolesť a zduria sa žľazy kľudne aj 7 dní pred ms alebo počas ms. Problém vidím v tom, že mne ide z ľavého prsníka tekutina - mliečna farba ... vždy ... od asi 12 rokov. Gynekológ povedal že je to ok. Hormonálny profil v poriadku, štítna žlaza - krv aj sono v poriadku, sono prsníkov - fertilné prsníky, dysplázia prsníkov a pred rokom počas sona keď boli zdurené tak - benígne prsníky. Je tu niekto s podobnou skúsenosťou čo s tým? Alebo či to je ok tá tekutina?

sono2
9. okt 2023

@damia22 aj prolaktin máš ok?

damia22
autor
9. okt 2023

@sono2 na počudovanie podľa výsledku hormonálneho profilu je v norme. Mne toto nikdy nerobilo problém ... ale keď mi vyšlo minulý rok sono že benígne prsníky tak si robím obavy. Tento rok sú prsníky úplne v poriadku nič s nimi neni. Nepoznám absolútne nikoho kto by mal problém s prsníkmi a to som ani ešte nekojila.

sono2
9. okt 2023

@damia22 čo videnie? Máš ok? Zahmlieva sa ti niekedy pred očami? Koordinácia? Všetko ok?

damia22
autor
10. okt 2023

@sono2 mám kratkozrakosť a po novom aj plávajúce čierne predmety v oku tzv. Zápal sklovca. Zamlieva sa mi často ale to tiež nejakých 15 rokov. Riešila som tetániu 2 roky dozadu a podozrenie na vertigo. Máš znalosť o tom že to nejako spolu súvisí?

sono2
10. okt 2023

@damia22 tak, pozri si príčiny.
Kamarátka mala nádor na hlave, ten jej spôsoboval roky výtok z prsníkov, ale ako bol vytok bol aj vyšší prolaktín. Mne sa nechce veriť, že ho máš v norme.

damia22
autor
10. okt 2023

@sono2 2 roky dozadu som bola na mr-ku kvôli tej tetánii som si myslela že mám tiež niečo s mozgom a bola som fit ako ryba … všetko krv, zápalové hodnoty, oftamologička tiež povedala že nič v dutinách nevidí a tomu som neverila ani ja že prolaktín je v poriadku ale bol. 2 mesiace dozadu som bola znova u gynekológa a pozeral si znova tie výsledky a boli v poriadku. Týždeň dozadu som bola na endokrinológii a včer ami prišli výsledky a všetko mam v norme takže fakt netuším z čoho a prečo ale chcem to riešiť ale neviem kam ďalej sa pohnúť.

sono2
10. okt 2023

@damia22 to ti verím.
V každom prípade, ti držím palce!
Super že mri si absolvovala a je OK. Toho som sa trochu obávala.
Mne to príde tiež záhada, ja v medicíne na ne neverím. Všetko má vysvetlenie. Určite sa časom príde na dôvod.
Možno nejaká hodnota čo je u iných OK u teba spôsobuje tento jav. Skontrolovali to viacerí doktori? Ja by som to dala inde pozrieť.
Dvaja ľudia, Možno úplne iný pohľad na vec.
Maj sa pekne!

sono2
10. okt 2023

Ináč ovulácia, všetko OK, ms pravidelne?

damia22
autor
12. okt 2023

@sono2 áno! Úúúúplne celé roky! Od kedy sa snažíme mám ms bolestivú a +- 1-2dni rozdiel cykly. Ináč od začiatku ms mám vždy pravidelný krásny cyklus aj ovuláciu potvrdenú testami vždy v rovnakom čase.