Má niektorá dve maternice a aj deti? Keď behám po doktorch cítim sa ako výstavný exemplár. Zaujímalo by ma či som sama, alebo je nás takých viac a samozrejme či je nádej mať a donosiť bábo.
@neznama99 ahoj, moja mama mala to co mas ty, tiez sa citila ako pokusny kralik, ale ma tri krasne deti, dvaja moji surodenci starsi su z jednej a ja z druhej, len pri prvom dietati jej nechceli vystavit tehotensky preukaz, az neskor ho dostala
preto pisem v minulom case, lebo uz mama prekonala operaciu zenskych veci a vybrali jej vsetko
@neznama99 ahoj, ja mám dvojitú maternicu-uterus duplex. A nemôžem otehotnieť. Už to prirodzenou cestou vzdávam, zrejme fakt budem musieť na operáciu-na odstránenie prepážky ☹. Chcela som sa tomu vyhnúť. Bojím sa toho. Skúšala som fakt všetko, od prstovej metody až po hodinové ležanie po sexe...Držím ti palce, čítala som veľa príspevkov od žien, ktoré v pohode otehotneli a donosili s takouto vadou 🙂.
@dindi22 pokiaľ ti prepážka nevadí pri sexe, tak nie je dôvod na odstránenie. Môj prvý gynekológ, ktorý mi to vlastne zistil sa ma snažil dotlačiť do operáciek, preto som od neho odišla. Prešla som rukami mnohých doktorov a všetci sa zhodli, že prepážka nie je problém, pokým nevadí tebe. Zo zdravotného hľadisla som v pohode, no napriek tomu nemôžem otehotnieť a zverila som sa do rúk Heliosu.. tak uvidíme.. A držím palce
O inofolicu som počula aj ja, premýšľala som, či si ho kúpim, ale ja neviem, či by to pomohlo. Ja nemám iný problém okrem tej prepážky. Zatiaľ tomu nechávam voľný priebeh, riešime bývanie momentálne, ale na budúci rok sa do toho pustím aj ja. Veštica mi predpovedala tehotenstvo už túto jeseň, ale ja som sa len pousmiala🙂. Nechcem sa na to naviazať a potom budem smútiť. Beriem to s rezervou. Tak pekné leto a potom veľa šťastia 🙂
@dindi22 no tak s vešticami a veštcami mám aj ja skúsenosti... 🙂 Prvý krát som to skúsila 2007 a najneskôr do 5 rokov som mala byť tehotná.. stále nie som. Potom nejakú vešticu mala segra - a keď som sa pýtala na deti, tak ich videla okolo mňa, ale či moje to nevedela. A do tretice som sa rozprávala s jednou pani a tá mi povedala, že ak nejaká voľná dušička bude, tak si ma určite nájde. A čo sa týka ostatných vecí čo mi predpovedali, vypočula som si... a idem ďalej, určite sa na to nespolieham. Lebo sklamanie býva horšie
@neznama99
@dindi22 Ahojte kočky mám tiež dve maternice, pred dvoma týždňami som bola na hysteroskopii, pretože týždeň pred MS som mala také slabé krvavé špinenie, takže moja dr. ma poslala na hysteroskopiu, mala som tam polyp, ktorý mi odstránili, bola som v Sliači v Gynpore na tomto zákroku, je tam super primár ktorý mi povedal, že by som nemala mať problém s otehotnením aj keď mám dve maternice a prepážku, ale povedal, že ak s tým budem mať problém, tak mi odstráni prepážku a potom by to už malo ísť.... tak veľmi dúfam, že to nebudem potrebovať.... momentálne pracujem s manželom v zahraničí a budúci rok sa chystáme stavať domček, tak hádam potom sa nám podarí do nového domčeka priniesť aj slniečko.... Kočky držím Vám palce a bola by som rada keby ste mi dali vedieť ako ste na tom. Dík majte sa krásne užívajte leto. Páááá 😉
@gabika115 ahoj, každé telo je iné. Potratila som 2008 a odvtedy otehotnieť nemôžem ani pomocou IUI. Rok po doktoroch mi stačil, už to nechávam tak, buď príde samo alebo nie, lebo do umelého sa mi nechce. Záleží aj od veľkosti materníc. Ale určite držím palce a sem tam sa ozvi ako pokračuješ ďalej. pa
@gabika115 Ahoj, nevedela som, že aj v Sliači je lekár, čo sa tomu venuje. Mňa posielala do BB za dr.Bielikom, ale že ten tieto operácie nerobí často, a potom až v Bratislave. Bojím sa, že to bude moja jediná možnosť, ako mať bábätko. Najnovšie u mňa je, že mi začiatkom mesiaca meškala menštruácia, meškala týždeň aj niečo. Mala som len slabý hnedý výtok. Potešila som sa, že konečne sa snáď podarilo. Test som si nechcela robiť, no nakoniec som zas neodolala. A boli tam dve čiarky 🙂. O dva dni nato som však menštruáciu dostala. A strašne silnú a s veľkými hrudkami. Takže som potratila. Bola som síce v začiatku, no ešte nikdy som nevidela dve čiarky na teste ☹. Ale aspoň viem, že aj ja otehotnieť môžem, len problém je udržať plod. Možno sa nevie poriadne zahniezdiť alebo sa prichytí na tej prepážke, čo by znamenalo, že musím na tú operáciu☹. Ale musíme veriť, že to pôjde aj samo 🙂. Možno ešte pre nás nie je ten správny čas. Ako sa vraví, na dobré sa oplatí čakať. Papa
@dindi22 máš dve samostatné maternice, alebo jednu prepolenú na polovicu? lebo ak dve tak tam prepážka nehrá žiadnu rolu. Ak si zatiaľ nechodila k žiadnemu odborníkovi (nemyslím vlastného gynekológa), tak skús niekam zájsť hoci sa len poradiť. Ten portat ma mrzí, neviem čo Ti povedali doktori a či si bola aj na čístení, ale daj si oddych min. do ďalšej menštuácie. Ja som potratila v 6 týždni a v nemocnici som si povedala, že toto už nechcem zažiť, ale snažím sa ďalej ak keď 5 rok neúspešne a zas nastáva obdobie kedy si vravím, kašlem na to...
@neznama99 ahoj, mám jednu predelenú maternicu, tzv.srdiečko. Prepážka mi siaha do polovičky. Obidve polovičky sú rovnako veľké, videla som to na fotke, ktorú mi vytlačila gynekologička. U odborníkov som ešte nebola. Chystám sa až, keď poriešime bývanie. 5 rokov je dosť, mohla si skúsiť to umelé, i keď ti verím, že tie stresy a behačky po lekároch sú vyčerpávajúce. Ja som sa s bývalým priateľom snažila tiež vyše 6 rokov, no nakoniec sme zistili, že je i on neplodný (žiadne spermie), takže sme sa snažili zbytočne. A liečiť sa nechcel dať, vzdal to ☹. A teraz s druhým priateľom zisťujem, že to nejde tiež, takže už je to len a len na mne. A na tej blbej prepážke 🙂.
Ahojik...aj ja ma dve maternice a otehotnela som na 1.krat:-) tehotenstvo som mala uplne bezproblemove,az ku koncu nastal problem ze sa mi maternica prestala roztahovat a babo nemalo uz kam rast( porodna vaha 2400g),takze mi 2 tyzdne pred terminom urgentne robili cisarsky rez a dcerka bola vraj cela opuchnuta☹ ale nastastie je zdrava a uz bude mat 7rokov🙂🙂🙂
Vratim sa do minulosti- doktor ktory mi tuto vadu zistil mi vravel ze mam 5% sancu oteotniet s dvoma maternicami,moj terajsi je nazoru ze som maximalne plodna zena🙂 takz neviem ci je problem u vas len s tym ze mate dve maternice.
Prajem Vam aby aj z Vas boli stastne maminy.
neboj, známa to má a v pohode prirozdeným spôsobom otehotnela aj donosila, a teraz už má dve krásne deťúrence. Len sa tým netreba stresovať 😉