Dvakrát mi vyšla zlá cytológia

dajen_7
22. júl 2020

Ahojte 🙂 už dva krát mi vyšli zle výsledky cytológia prvá bola robená normálna hradená poisťovňou vyšla ako ľahká dysplazia druhu som si preplatila teda nejakú tu lepšie čo poisťovania neprepláca taktiež vyšla ako ľahká dysplazia teraz čakám na tretie výsledky kontrolného steru a právam sa že výsledok bude rovnaký alebo horší... ma niekto skúsenosť s tým že po roku a pol sa mohli výsledky upraviť a nenašlo by sa tam nič?? Doktor ma ubezpečuje že je to stále iba ľahká displazia že to stačí iba pozorovať a nič s tým nerobiť no sestrička mi už hovorila že môžu dať odporúčanie na zákrok keďže to už bude tretí krát po sebe zlý výsledok..

nikpa
22. júl 2020

@dajen_7 ano, môže sa stať ze sa zlepší. Teraz neviem ci po pol roku alebo az po roku ale výsledky sa mi samé od seba zlepšili.

ave17
22. júl 2020

Môže sa zlepšiť, môže zhoršiť... 🤔 Ja behom roka z ľahkej dysplazie na ťažkú - 4 stupeň... Doktor nechcel veriť, nuž, stáva sa, držím prsty

lifesaver
23. júl 2020

@dajen_7
ahoj, naštuduj si HPV vírusy, tie bývajú hlavnou príčinou takýchto výsledkov.
Výsledky sa vedia samé zlepšiť, vlastná imunita sa s tým vie popasovať.
Skús si dať vyšetriť kultivácie z krčka, jemné odchylky od normy niekedy spôsobujú mykoplazmové alebo chlamýdiové infekcie.
Lekár ti možno časom navrhne aj ster na HPV vírusy osobitne.
Dovtedy si kúp Deflagyn, alebo RegreSil, vaginálne gely podporujúce zlepšovanie týchto stavov a výsledkov, podpora boja proti následkom spôsobených HPV vírusmi.

A zváž očkovanie očkovacou látkou Gardasil.

lenuliatko84
23. júl 2020

Ja som mala tiez zhorsene vysledky a isla som na konizaciu,je to ambulantna operacia.bola som v celkovej anesteze a nic som necitila.neboj sa