Drovelis a PCOS

27. jún 2024

Žienky prosím radu. Lekár mi dnes predpísal antikoncepciu Drovelis, moja prva,nakolko nie som zastanca hormonalnych liekov. Jeho postoj bol ze “vyskusame”. Avsak spaja sa to s tym, ze mi ho predpisal na moje cysty na vajecnikoch, z ktorych mi cysta praskla a moja menstruacia je maximalne nepravidelna,az skor nie je. Niekto kto ma problemy s hormonami/pcos/nepravidelnou menstruaciou ma skusenost s drovelis? Pomahaju?

msnesquik
27. jún 2024

Nemam problemy s cystami, ale drovelis mi vobec nesadol..

autor
27. jún 2024

V zmysle akom? Ja som mala dnes prvu tbl a zacali mi hrozne bolesti tam dole, neviem,ci z toho

msnesquik
28. jún 2024

Stale som spinila pocas uzivania, neudrzalo to vobec, musela som prejst na silnejsie

sussana27
30. jún 2024

Ja mám POCS a tiež som užívala Drovelis. Na začiatku to som myslela že s nimi rýchlo skončím keďže prvý cyklus som krvácala skoro 18 dní v kuse . Potom sa to dalo doporiadku. Menštruácia prišla vždy keď som začala užívať neaktívne tablety. Antikoncepcia ti nepomôže s problémom ako takým len zmierni príznaky. Keďže vaječníky pri tabletkách ako keby ,,spali,, netvoria vajíčka nerobia sa ďalšie cysty. Pri tabletkách som mala pravidelne menštruáciu, slabú a bez akýchkoľvek bolesti

autor
30. jún 2024

@sussana27 A mas dake ine odporucania ako s pcos bojovat a co zabera? Nedavno mi diagnostikovali a ucim sa stale

sussana27
1. júl 2024

Bola mi odporúčaná táto kniha. Ja mám POCS diagnostikované skoro dva roky ale tiež stále hľadám nové možnosti. Stále som v procese vyšetrení. Môj predošlý gynekológ tvrdil že sa s tým nedá nič robiť. Tak som zmenila lekára a už som absolvovala endokrinologiu, hematologiu a ďalšie. Keď som prišla na endo v prvom rade som bola vyšetrená na inzulínovú rezistenciu lebo vraj tá spôsobuje aj POCS. Tá sa potvrdila takže prve odporúčanie bolo nizkosacharidova dieta.