Ako riesite dovolenku, ak mate kupenu dovolenku a vychadza vam menstruacia na tento datum? Nepreagujte, prosim tie, ktore menstruaciu nemate, lebo beriete hormony. Hormony nesmiem a menstruaciu mam v 1.den extrem bolestivu, mam krce, hnacku, vraciam, vela krvacam, stav pred odpadnutim, neviem o svete okolo. Kazdy mesiac 1- 2 dni som na PN. V tom najhorsom stave nie som schopna ani nastupit do lietadla. Vdaka
Tiež tak, už neriešim dátum dovolenky kvôli ms...skús predtým piť bylinkový čaj alchemilka, v 1. Deň si dávam ja nospa 2 tablety na kŕče
Inak pories to s lekárom, každý mesiac byť 2 dni PN kvôli tomuto...
Je asi jedno ako to riešia ostatné, keď ty to máš tak problematické a silné.
Treba skôr riešiť s lekárom, dať si niečo na bolesť, niečo na uvoľnenie svalstva a niečo proti vracaniu.
A nesmieš ani Norethisteron? Kedysi som si ho dávala keď to tak vyšlo, teraz si už dovolenky plánujem tak aby to vtedy nevyslo ale už to nejako neriesim posledné roky
Nadopujem sa liekmi, ked mi je horsie. Mam menstruacne plavky, takze by som sa kupala s nimi. Prve dni asi nie, kedze nie su urcene na pouzitie pri silnom krvacani. Pri krcoch vela zien uziva Algifen.
Nikdy som neriešila a ako zákon schválnosti, vždy som dostala na dovolenke. Prvé dni som sa dopovala liekmi, potom už bolo dobre.
A vyjde ti ten najhorsi den presne zarucene na ten cas, kedy musis nastupit do lietadla? Ja by som to proste riskla. Pri nastupe do lietadla sa iba takych 15 minut musis tvarit ok (oni preto zdravia pasazierov - to ich vlastne kontroluju) a potom je to vsetko jedno, mozes byt kludne na WC tu hodinu, dve? Den prejde a uzijes si zvysok dovolenky...
Ja som raz tak isla do USA, nemala som silu ani nic, ale vedela som, ze za den mi bude dobre a nechcela som preto stratit 2 tyzdne tam. Nejako som to prezila a bola som rada.
Ak to bola nejako 20 eurova letenka, tak by som sa na dovolenku pripadne mozno vykaslala
Nie si anemická z toho? Daj si predpísať železo a K vitamín. Mne to pomohlo. Fe potrebuješ a K ti zmierni stratu krvi.
Byť každý mesiac 1-2 dni PN len kvôli ms nie je normálne, v prvom rade by si mala riešiť tie stavy. Mne je jedno kedy mám ms len aby to nevyšlo na deň cestovania lebo nikdy neviem aká silná vtedy bude a či budem môcť ísť kedykoľvek na WC.
Môj najväčší problém bolo silné krvácanie prvý deň- poriešila som menštruačnými DIM nohavičkami Bellinda a vkľude si ich dám aj do bielych šortiek - udržia všetko. Mávam ich 3 dni, tak to vždy nejak zvládnem aj na dovči. Neberiem hormony len alchemilkový čaj
Ja to neriešim. Keď tak vychádza tak prežijem. Ale ja zas nemám problematickú menštruáciu ani silnú ani bolesti nemám, len menej zvládnem