Dostali ste niekto bacil Klebsiella variicola po dobratí ATB?

betinka_kvetinka
1. aug 2019

Ahojte dievčatá!
18.júla som dobrala silné ATB Normix kvôli zápalu v brušnej dutine. Napísal mi ich gastroenterológ.
Pár dní po nich mi začali ženské problémy. Silné svrbenie, silné pálenie a bolesti... :( Zapálené pysky ohanbia a výtok. Hneď som sa vybrala ku GYN. Zatiaľ mi predpísala lokálne antimykotikum s účinnou látkou klotrimazol - Jenamazol. Brala mi aj ster na kultiváciu.
Včera mi prišli výsledky a nemám ich dobré. Žiaľ (ako inak pri užívaní ATB) sa mi potvrdilo masívne premnoženie kvasiniek a jeden podivný bacil Klebsiella variicola. To ani netuším čo a z čoho je... Ani na nete sa mi zatiaľ nepodarilo zohnať info.
Viete niečo bližšie o tejto potvorke?
GYN mi na túto potvorku predpísala antiinfektikum Fluomizin a a k nemu probiotiká Gynoflor.
Dopĺňam, že počas ani po užávaní ATB Normix som nemohla ani nemôžem užívať probiotiká, nakoľko mi spôsobujú črevné problémy. Som po opakovaných operáciách čriev a resekcii TČ. Z užívania probiotík som mala pred 5 rokmi SIBO = syndróm dráždivého čreva, na ktorý som tiež užívala Normix. Vtedy som však nemala ženské problémy ako teraz...
Ďakujem Vám za dôveru a odpovede.

anonym0001
23. jún 2020

@betinka_kvetinka Ahoj, prosim ta, ako si dopadla s tou klebsiellou? Ja som na nu dostala Biseptol, ale rezanie pri moceni aj tak zostalo. Neviem, co dalej. Lekarka povedala, ze ked mam vsetko negativne, nema mi co viac dat. Beriem probiotika dole, ale nepomahaju. Uz takto trpim pol roka. Tebe to preslo po tom Fluomizine?