Doliečenie zápalu močových ciest

21. máj 2024

Ahojte, dnes beriem posledné ATB na zápal. Mala som 1x Monural a na 5 dní ciprofloxacín. Nemala som bakteriálny zápal, iba z chemického rozboru mi vyšlo zvýšené CRP a leukocyty + erytrocyty (či ako sa to píše). Už mi je lepšie, pri močení nepociťujem problém, no keď sedím v klude v práci, pociťujem taký diskomfort, akoby slabé pálenie močovej trubice - lepšie to asi neviem popísať. Keď ale idem na Wc, zdá si mi to ok.

Pijem aj uro čaj, beriem blokurimu, mám objednanú čistu d-manozu aj brusnicový výťažok + mám doma kvpaky z kapucínky, ešte som nenasadila. Beriem aj probio.
čo ešte môžem spraviť? Mávam to opakovane, no vždy bakteriálne a tentokrát bol moč aj na pohľad s obsahom krvi a zatiaľ asi najsilnejší zápal, aký som zažila. 2 roky som mala pokoj a teraz keď som začala cvičiť bum.

Dr ma chce poslať na urológiu, čo viem, že by bolo asi dobré riešenie, lenže sa strašne bojím lekárov a uro vyšetrenie je moja nočná mora. Rada by som sa mu vyhla...

lubkovaandrejka
21. máj 2024

To ma mrzi,ze mas take problemy..urcite na tu urologiu chod. Cievkovanie nie je sice prijemne, trosku ta to zastipe, ale nic,co by si nezvladla. Aspon budes mat pokoj, ked ti poskytnu adekvatnu liecbu. Mne pomohlo pri problemoch s mocakmi brat kvapky Rowatinex, a robit si sypany caj zo zlatobyle.Predtym som skusala vselico - blokurimu, kapucinku, urinal akut, uroval, d manozu..ale ten rowatinex mi vzdyczabral,ze pri opakovanom zapale som neskoncila s ATB. Za pokus to mozno stoji. Skore uzdravenie🍀🍀( Inak, nie si nahodou Veronika?:D)

autor
21. máj 2024

@lubkovaandrejka ďakujem krásne! Nie, nie som 😊 pozerala som tie kvapky ale ukazuje mi ich nedoatupne, tak to budem sledovat. A ako prebieha to cievkovanie? Ja mam totiz v hlave urcitu predstavu a je maximálne nedôstojná... možno preto sa bojím.

ellca123
21. máj 2024

Odporúčam Kapucínsku ,aj preventívne
d manoza zaberie keď to sú baktérie zo zadu

Mala som zápal opakovane,pol roka,po covide

lubkovaandrejka
21. máj 2024

Pozerala som vela internetovych lekarni, nasla som ich nakoniec😀lekarenglavica.sk, normalne som sa zdesila,ze maju vypadok. Aj ja si ich objednam. Cievkovanie prebieha velmi rychlo,snad do 5 sekund. Do mocovej rury ti lekar zavedie makku gumenu hadicku a hned vyberie aj s mocom. Nic nedostojne, neboj sa. Oni to robia ako na beziacom pase, takze nikto sa nebude nad tym pozastavovat. Povien ti,ze mne uz po porode pride nedostojne máločo 😅.

autor
22. máj 2024

Jej super, ďakujem krásne!! No tak nakoniec som si vypýtala výmenný na uro vyšetrenie, chcem im predtým isto volať, že ako sa mám pripraviť, nech mi teda oni povedia a mám absolvovať a gyn vyšetrenie. Tak som zvedavá lebo už mám obavy, čo mi zistia :/