Ahojte, chcem sa spýtať či máte niekto podobnú skúsenosť ako ja. Som cca 2 mesiace po operácia slepého čreva a o dva týždne na to som aj potratila vo vysokom týždni :( bola som u gynekologičky, povedala, že mi nevidí vaječníky.. A ja som sa zľakla, že prečo.. Stalo sa to aj Vám ? Trochu ma to desí lebo ešte nemáme detičky a veľmi by sme chceli aby som bola opäť tehotná. Ďakujem
Nebolo to myslene len tak, ze ma menej kvalitne vybavenie a tak ich nedokaze podrobne prezriet? Vajecniky urcite nemozu len tak zmiznut
Zapla 🙂 Moja doktorka je veľmi fajn naozaj. Ze to môže byť ešte pooperačný stav. Ale dáko sa k tomu nevyjadrovala, objednala ma zase cca o tri týždne. Ale aj tak mam strach lebo však tiež mi je to čudné. A zase ved už som 2 mesiace po operácii. Možno zmenili umiestnenie po tom všetkom, ja neviem..
Vybavenie ma práveže kvalitnejšie podľa mňa 😏
@monika6162 mne sa to tiez stalo, lekarka povedala, ze vajecniky vseobecne slabo vidno.
@monika6162 ahoj, ja tiež ešte nemám detičky,.. moja doktorka je kvalitovo dosť dobre na tom, tiež mi na jednom vyšetrení nevedela dobre nájsť jeden vaječnik, (môže sa nejako posunúť, ale môže to byť aj vysokou tvorbou sliznice) , a na ďalšom vyšetrení to bolo už v pohode;) tak nemaj obavu
@monika6162 mne v 15tich nevedeli najst lavy vajecnik pretoze bol taky maly a zakrpateny.. Lekar ho nasiel po roku a kazdy mesiac ma sonoval a vdaka liekom ho mam chvalabohu rovnako velky ako ten druhy ale tie injekcie a lieky na zvacsenie a tie bolesti boli hrozne 😐
@monika6162 ahoj mne tiez nevedel najdt lavy vajecnik 🙂 az po chvilke ho videl a vraj ho nevie vysetrit lebo bol schovany za crevami a ani mackanim brucha nevysiel 🙂 na dalsej kontrole vysiel 🙂
@monika6162 mne nevidela folikul lebo mam vela plynov v crevach. Tak riesim tie creva lebo aj to mi spôsobuje problem.
Ďakujem baby trošku ste ma ukľudnili 🙂 Veď nemôžem si ani ja toľko domýšľať. Verím, že sa už len niekde tie vaječníky nájdu, však zmiznúť nemohli. Človeka už napadne čokoľvek, aj to že pri operácii slepého čreva mi ich dákym omylom vybrali keď ich nieje vidno.. ako viem, že to je hlúposť..
@monika6162 urcite nie 🙂 len sa tam niekde schovavaju neboj 🙂 a skus merat BT alebo ovulacne testy ci mas z oboch stran ovulaciu 🙂
mne ho nenasli ani pri laparoskopii..nie to ešte na sone
@linda171 a prečo ti ho nenašli? Dali ti dáke vysvetlenie?
@monika6162 mne 1 gynekolog 1 vajecnik nevidel vobec , presla som k inemu a ten zo zaciatku tiez nie ale vravel ze predsa musi niekde byt, a ako ho dlhsie hladal nasiel ho tak vyssie (bolo to trochu neprijemne ked ho nasiel lebo ozaj bol nejako skryty a dost vysoko ), no povedal ze je nejaky mensi ako ma byt a teda je aj nefunkcny. Ale 2 mi normalne funguje , ze ten pekne vidiet.Takze ma upokojil ze ten 1 funguje naplno ako ma a sanca na 2 babo stale je . Ja by som ju poprosila nech sa pozrie urcite este raz, ved nemohli zmiznut pripadne zmenu gynekologa no najakor budu len schovane
Bezne sa to moze stat, ak je zena silnejsiema, alebo ich docasne prekryju creva a pod.. mne uplne bezne na sone nevidia lavy vajecnik.. ani pri IVF mi kvoli tomu nemohli z neho odsat vajicka
@monika6162 neviem si vysvetlit ako ich moze nevidiet? Vsak nie su take male a urcite nezmizli. Zapla si monitor doktorka?
A ako ti to vysvetlila?