Dokedy môže neprísť menzes pri dojčení?

26. júl 2024

Ahojte, chcem sa spýtať. Mala ma 10mes, od začiatku bola len dojcena bez príkrmov umelého mlieka a od približne 5mes začala jesť prikrmy. Momentalne spapa už čo to cez deň normálne naše jedlo plus voda na pitie alebo čaj. Pomedzi to si ešte niečo nadojci. Zaspávanie je dojčením na prse.
Chcem sa spýtať je v poriadku ak ešte stále nemám menzes? Treba to riešiť s gyn či počká to do preventivky v októbri?
Pri prvom dieťati mi menzes prišiel hneď po sestonedeli, ale dieta bolo dokrmovane UM a potom na striedacku dojcenie/UM.

babovka2321
26. júl 2024

Pokojne ho mozes nemat az do uplneho odstavenia.

autor
26. júl 2024

Teda nie že by mi menzes chýbal, ale či to je ešte vramci normy? Mala ste to tak niektorá prosím? Myslela som že čim viac bude dieta jesť už normálnu stravu a tým pádom menej sa dojčiť, že menzes nabehne

lucia245
26. júl 2024

Áno, je to normálne. Naozaj môžeš nemať až do konca kojenia. Poznám ženy, ktoré nemali ani dva roky po pôrode.

nikaeli
26. júl 2024

Dcéru som kojila vyše roka a dostala som až po skončení dojčenia, nepamätám už presne (má 17 rokov), ale bolo to cca na 13-14.mesiac. Syna som kojila cca do 10.mesiaca a menzes som dostala, keď mal 4-5 mesiacov, takže je to naozaj veľmi veľmi individuálne. Ak máš obavy, zavolaj gynekologičke 😉

beahaydee
26. júl 2024

Ja som dostala az tesne pred 2. narodeninami dcery. Do troch mesiacov som bola zase tehotna. Syn ma rok a pol a stale nemam.

deti95060810
26. júl 2024

kým som kojila - menzes nebol...

luccija
26. júl 2024

Nemala som do roka aj pol, keď som koníka už len 3x som dostala

anavixy
26. júl 2024

Je to uplne v poriadku. Verim, ze chodis ku gyn, ten ti povie, ci je vsetko ako ma byt, ale to, ze nemas este menzes nie je problem.

ikonica
26. júl 2024

Mne prisiel az po 17 mesiacoch od prveho porodu... Po druhom porode to bolo po 12 mesiacoch... Obe deti som dojcila... 20 a 21 mesiacov

kristina210
26. júl 2024

Ja kojím 13ty mesiac a zatiaľ som vôbec nemala,je to normálne,bez stresu

oslo1
26. júl 2024

2 roky som dojcila, 2 roky som nemala menzes

princezpuss
26. júl 2024

Ja som plne kojila 2 roky a menzes mi prisiel po roku

siegi
28. júl 2024

Zakazdym som kramy dostala az po odstaveni. Pri prvej po roku a pri druhej po 2 och rokoch