Dlhotrvajúca menštruácia

chrobacik41
16. feb 2021

Ahojte žienky, prosím vás ako to teraz funguje na gynekologii v nemocniciach? Jedná sa o to, že už pomaly mesiac v kuse krvácam, najskôr mi to 2 týždne meškalo, a teraz nie a nie prestať. Praskla mi cysta a stále krvácam. Od 4.2 som brala 2 krát denne norethisteron. Ja som si ešte dávala aj ascorutin a citrón 3 krát denne odštavila. Ten norethisteron som brala do soboty (13.2) ale krvacanie neustupuje. Dnes som.bola u lekárky mám sliznicu ešte vyššiu ako keď ma pozerala toho 4.2. Pridala mi od dnes 4 tbl norethisteronu a vo štvrtok mám volať ako mi je. Ak mi to neustúpi tak ma pošle do nemocnice na čistenie. Tak sa chcem opýtať ako to teraz funguje, keď ma prijmú budem tak 1 alebo 2 dni? Ak by ma teoreticky poslala v piatok do nemocky tak by ma mohli v sobotu pustiť? A ako to je s predoperacnym vyšetrením urobia mi ho v nemocnici alebo ako? Pýtam sa dopredu lebo budem mať problém s odvozom muž mi dnes odišiel na východ do práce. A svagrinej musím dať
Dopredu vedieť. Ak by ma pustili v sobotu. Ešte sa opýtam na
Gynekologii v Trenčíne alebo topoľčanoch pretože pôjdem asi do jednej z nich , je to tam ok ? Viem ze teraz to nie je v tých nemocniciach dobre ale čo keď tam asi budem musieť ísť. 😔 ďakujem za informácie.
Dopredu

uriva
16. feb 2021

Ahoj, ja keď som bola na čistení, tak to bola jednodňovka - ráno prišla o siedmej, porobili predoperačné (chodil so mnou sanitár), na obed operovali, navečer po piatej šla domov. Bolo to síce päť rokov dozadu, ale ak nebudeš mať problém, podľa mňa ťa nebudú za súčasnej situácie dlho držať. A ja som bola v Považskej Bystrici, tak ďalej nepomôžem.

zuzana111984
16. feb 2021

@chrobacik41 určite to bude 1dňovka, ja som bola na kyretáži pred necelými 2 mesiacmi, o 7 ráno na gyn. príjem, urobia ti antigen., potom ta pošlú na gyn. odelenie, prehliadka, odbery, infuzka, vezmu ta na ekg a potom zákrok. O pol 1 som šla na sál, o 1 som sa zobudila na izbe po narkoze, o 4 ma pustili domov, musí niekto po teba prísť. Inak celé oddelenie bolo dosť prázdne, asi len urgentne zákroky robili a možno preto, že som bola 2 dni pred Vianocami.

zuzana111984
16. feb 2021

@uriva aj ja som bola v PB 😊

chrobacik41
autor
16. feb 2021

@zuzana111984 ďakujem ti za inf, akurát mi mamina hovorila že do tn nemám ísť že lepšie topolcany alebo partizanske, považská už je pre mňa ďaleko lebo musím riešiť ako a kto príde pre mňa . 😶

zuzana111984
16. feb 2021

@chrobacik41 prípadne skús napísať do skupiny pôrodnice a doktori, možno budú vedieť dievčatá poradiť aj ohľadne gyn. oddelenia, kde je lepšie. A ešte mi napadlo, ak ťa piatok lekárka pošle do nemocnice, tak treba stihnúť prísť do 10.00, inak ťa pošlú domov a povedia že treba prísť na ďalši deň o 7.00., kvôli tym predoperač. vyšetreniam. Mňa tak otočili, tak nech sa nepreženieš.

chrobacik41
autor
17. feb 2021

@zuzana111984 dakujem ti, ešte sa ťa opýtam, normálne si mám zobrať so sebou prezúvky, nočná košeľa župan či ten ani netreba? Radšej sa opýtam lebo vyzerá to tak že mi ta zvysena dávka norethisteronu nezaberá, zajtra mám volať dr ale asi ma tam pošle na to čistenie, lebo to krvacanie je stále také isté a tie bolesti ani smiať sa nemôžem. 😑

zuzana111984
17. feb 2021

@chrobacik41 župan si zober, pojdeš na ekg na rtg oddelenie, u nás to bolo na druhom konci nemocnice, papuče, košelu, uterák, pre istotu toaleťák, vložky, respirátor, pojdeš po chodbách, nech tam ešte covid nechytíš. Držím palce, nech ti to pomôže a budeš mať pokoj 🙂

chrobacik41
autor
17. feb 2021

@zuzana111984 dakujem ti, hádam ma už nechytí tá potvora prekonala som v auguste.😊

zuzana111984
17. feb 2021

@chrobacik41 juuuj, no keď sa darí... 😖

chrobacik41
autor
24. feb 2021

@zuzana111984 ajoj, tak včera som bola na kyrete v Topoľčanoch, aj ma večer o 19 pustili domov. Len sa ta chcem opýtať mala si po zákroku ešte bolesti v podbrusku? Lebo ja mám nie sú také silné ako som mala pred zákrokom ale ešte ma to pobolieva.

zuzana111984
27. feb 2021

@chrobacik41 ahoj, prepáč, že som neodpísala, bola som v utorok na resekcii zubu a ešte dnes som mimo od bolesti 🤕 Ja som mala len take mierne akoby menstruačné, asi 2 dni, ale ja som bola na kyrete kôli zamlčanému potratu, tak mne čistili skôr plod, tebe asi viac zasahovali do sliznice maternice, takže tie bolesti môžu byť silnejšie. Ako ti je, ešte máš bolesti?

chrobacik41
autor
27. feb 2021

@zuzana111984 ajoj, juj tak to ti nezávidím s tým zubom. Držím ti palčeky nech sa ti čoskoro polepsí. No mam ešte veru bolesti, keď viacej oddychujem tak je to ok, ale včera som sa trosku viacej hýbala vesala bielizen a tak a večer bolesti jaj až som plakala. Davam si no spu ta mi celkom pomáha. No ked ma tam na oddelení pozerali tak som mala tú sliznicu ešte väčšiu ako ked ma v pondelok pozerala lekarka. A stále som veľmi silno krvacala. A tie bolesti 🤒🤕 aj zimnicu som mala ale nemám teplotu. To vždy večer. Tak dúfam ze sa mi to zlepší lebo moc sa mi zase nechce ísť do nemocky.😑

zuzana111984
27. feb 2021

@chrobacik41 To ťa už dosť dlho bolí. Aj krvácaš ešte? Ak hej, môže to byť z toho bolesť, ako pri ms. Ak by krvácianie a bolesť neprešla do týždňa, tak zavolaj lekárke. A hlavne oddychuj!!!! 😉 Zimnicu môžeš mať z únavy organizmu a straty krvi. Nasaď si železo a B-komplex a magnezium, mne to pomohlo. Na bolesť skús teplý obklad na brucho.
Ďakujem, hadam to čoskoro prebolí, vlastne som bola na extrakcii, som si pomylila pojmy 🙄 rezali a trhali mi osmicku 😱 už to odpucha, konečne nevyzerám akoby som mala v líci jablko 😅 ale namiesto toho sa mi objavila modrina cez pol líca.
Drž sa, nech to čo najskôr prejde 😊