Chcela by som Vás spýtať, dlhodobo mi chýba menštruácia už skoro 4 roky som brala HA, kvôli tomu, že pred tým mi meškala vysadili sme ju, lebo sme mysleli, že by to mohlo nabehnúť. Po vysadení som mala 1x menštruáciu, odvtedy už skoro 10 mesiacov nič.. Ku gynekologičke som nešla nakoľko mi náhle zomrela, a ambulancia odvtedy viac krát nerobila keď som tam šla. Áno moja chyba a tak, beriem a hľadám si iného gynekológa.. no moja otázka znie, dá sa otehotnieť, ak mi chýba menštruácia?
pytas sa na prirodzene otehotnenie, alebo umele? no ak nemas ovulaciu (a nasledne menstruaciu) tak neotehotnies ... len v pripade, ze znenazdania zacnes ovulovat a trafis sa do prveho razu. radsej ries cim skor lekara. liekmi vedia vajecniky nastartovat k praci. (snad) ... a ak nie, tak umele. pokial mas vajicka, mozes mat deti. ale prirodzene to bez ovulacie nejde.
@kikus2510 riesit s lekarom to treba,ale da sa. Ja mam PCOS a nemala som MS aj 15 mesiacov. Schudla som, upokojila sa a otehotnela zazrakom na prvy pokus.
Treba poriešit s lekárom.. mne pomohol na to gynex
Poradím s vlastnej skúsenosti,treba si nájsť aj dobrého endokrinologa.On totiž Ti bude vedieť lepšie pomôcť čo sa týka hormónov.Ale keď si nemala dlho menzes,tak pravdepodobne,ako vyššie píšu nebude tam ovulácia.Ginekolog ak budeš mať pohlavné orgány v poriadku nasadí liek na vyvolanie ovulácie a mala by si otehotnieť.
hmm ja som na tom bola podobne,. Hlavne treba zistit preco ty ta ms neprichadza ako ma. ja mam PCOS a brala som HA na to aby som mala pravidelny cyklus 5 rokov.. Po vynechani som nemala ms 2 roky.. To som zistila ze mam velmi vysoky testosteron a celkovu hormonalnu nerovnovahu. Musela som naskor vyriesit to kedze ani progesteron mi ms nenastartoval. Proste moje vajecniky odmietali fungovat... Potom som sa zaoberala plodnostou. Pred rokom som otehotnela bohuzial som mala zamlceny potrat.. Teraz skusame uz 11 mesiacov a nic s toho.. Takze sa da otehotniet ale treba zistit aj pricinu chybajucej ms..