Dobrý den. Trapi ma uz dlhodobo svrbenie konecnika, minimálne jeden rok. Bola som s tym nedavno u lekara, urobil mi odber krvi, vyšetrenie moču, stolice, vyter.. vsetko bolo v poriadku. Este pred návštevou lekara som vyskusala brať aj tabletky na odcervenie, a rôzne masti, rectovenal na hemeroidy, no nic nepomohlo. Svrbi ma to každý deň, predovšetkým v noci. Konečník si umyvam po každej jednej stolici iba s cistou vodou.
@andrea147 mozno by bolo vhodne navstivit odbornika - proktologa. Svrbenie nemusia sposobovat len parazity.
a kožná doktorka? môže to byť dačo povrchové .. vraj aj keď človek veľa sedí (auto, kancelárie)
@andrea147 podla vsetkeho mykoza. A travenie nemas nejako rozhadzane? Moze byt candida aj v traviacom trakte. Urcite vysadit sladke, canesten krem, aby sa nenarobili ranky od skrabania a asi by nebolo zle aj antimykotika. ( mozno aj navsteva u gastro) a oreganove tablety su super
@kratucka no, vlastne raz som skusila analny sex, a zda sa mi,to bolo cca pred 3 rokmi a odvtedy sa mi tak zda, ze ako keby si nemozem poriadne utriet po stolici do cista konecnik,aj ked sa umyvam,vzdy tam niečo ostava, ja uz rozmyslam,ci aj z toho to nemam. Pred tym som absolútne nikdy nemala svrbenie konecnika.
Môže to byť aj análna fistula
@andrea147 a aké konkrétne kvapky????
@luusyyyyyyy Konkretne neviem,opísala som jej moj problem a ona mi ich pripravila.
A natriem sem tam aj modrou niveou. Svrbi to aj z vonku, aj zvnutra ako keby. Mavam často vaginalne mykozy. Gynekológ mi raz predpisal tabletky na mykozy, ktore ked som užila, na jeden tyzden ma prestal svrbiet aj konecnik, no potom to opäť zacalo. Co robit? Kúpila som si aj oreganovy olej, mam v pláne ho vyskúšať.