Dlho bojujem s mykózou

lubka123000
8. okt 2021

Baby ,mohli by ste mi poradiť už dlho bojujem s mykozov počula som že na to pomáha kúpeľ s octom už ste to niekto skúšali? Bojím sa aby som to ešte nezhoršila

mauduska
8. okt 2021

čisto teoreticky by to mohlo zabrať, keďže ocot je kyslý a pri mykóze býva vaginálne prostredie z prirodzene kyslého zmenené na mierne zásadité... neviem, možno by ti to pomohlo, ale neviem, či by som to riskovala. pravdepodobne by to znížilo pH prostredia na kyslé, ale neviem, či by to nemalo ešte nejaké ďalšie (nežiaduce) účinky.

mauduska
8. okt 2021

ale vyhodilo mi túto debatu práve: https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/liecba-mykozy-kupelom-z-octu/
🙂 tak asi je to safe

vorkola
8. okt 2021

@lubka123000 Skus Femigel v lekarni volnopredajny, mne pomohol.Ale nesmes dlho.ASi 3x v priebeho 2 och tyzdnov.Vela ,preto nie ,lebo potom vysusuje vaginu

leangela
12. okt 2021

Neviem mne taketo veci vobec nepomahali, rozne kupele som skusala, akoze sedacie, ale to ziadny efekt. Ale co mi akoze zabralo definitivne, tak to boli cipky od gyn a k tomu som si wobenzym kupila a naraz som to zacala brat a ulavilo sa mi a doteraz sa mi uz mykoza nevratila.

angi07
12. okt 2021

Ja som sa trapila 2 roky az kym som nespravila candida dietu. Brutalne obmedzenia ale stalo to za to za 3 mes.som aj schudla dodrziavala som na 100% a roky trapenia sa skoncili.

vmartinah
Odpoveď bola odstránená
Zobraz