Dlhá menštruácia u 15 ročnej

1lucinka123
4. feb 2022

Ahojte dcéra dostala 1 menštruáciu keď mala 14 rokov. Najskôr mala nepravidelnú raz za 3 mesiace a bývalo jej vždy veľmi zle. Teraz sa jej ciklus upravil ma vždy presne 28 dní, ale zase ma strašne dlhú menštruáciu 12-14 dní. Prvé 4dni silnú a ostatné dni slabú. Myslíte, že sa jej to ešte úpravy, alebo už treba navštíviť lekára?

patus_2
4. feb 2022

@1lucinka123 tak na by som zašla k lekárovi, len prehliadnuť či je všetko v poriadku. Ak by bolo všetko ok, tak by som počkala, či sa to ustáli a podporila by som to bylinkami (po porade s nejakým skúseným bylinkarom), vitamínmi, ascorutinon atď. Aj lekára by som si vyberala opatrne, pretože veľa lekárov toto rieši len HAK.

anjelicek26
4. feb 2022

Dcera ma tiez zvlastny cyklus... menstruaciu ma takmer desat dni, co mne s 2-3 dnami tiez prijde extrem no...ale za to len kazdych 35-37 dni... ja myslim, ze v tomto veku su este taketo odchylky normalne... Krvacat 14/28 dni ale v poriadku nie je...

wokokoza
4. feb 2022

Keď hovoríš, že predtým mala pravidelne, tak by som zašla s ňou k tomu doktorovi. Aby za tým nebolo nebodaj niečo vážnejšie.

ninusa221
4. feb 2022

Ja som niekedy mavala normalne 5 dní klasika. A čim som staršia tak mam aj 7 dní. Doktorka povedala že je to normálne. Ale 12 to už by som išla preistotu

majki_ki
4. feb 2022

@1lucinka123 ja som tiež mávala tie prvé menštruácie takto.. dlhé, bolestivé, nepravidelné, časom sa to upravilo samé a odvtedy mi fungovala ako hodinky

1lucinka123
autor
4. feb 2022

Ďakujem za rady dievčatá. Ešte ma napadlo ci to nemôže mať súvis s tým že prekonala koronu a od vtedy máva takú dlhú menštruáciu.