Dobrý deň, rada by som sa spýtala, či mal niekto podobný problém. Začiatkom roka som užívala ATB na angínu. Odvtedy mám neustále gynekologické problémy ( užívala som aj perorálne probiotika). Začalo to mykózou, ktorú dostal aj partner. Obaja sme sa preliečili, no ja nie dostatočne nakoľko som dostala menzes. Mykóza sa ďalší mesiac vrátila a vtedy som už poctivo mastila canestenom 3x denne 2 týždne. Chvílku bol pokoj no po ďalšej menštruácii sa objavil nepríjemný discomfort vonkajších pôrodných ciest. Ide skôr o pichanie až svrbenie, ktoré sa vyskytuje pri chôdzi, poprípade pri zmene polohy v sede. Keď ležím alebo dlhšie sedím nepociťujem žiadne problémy. S týmito problémami som bola u 2 gynekologičiek. Dostala som tablety Lomexin, neskôr polygynax a na vonkajšie potieranie pimafurcort. Moje problémy sa zmiernili po oholení, no úľava pretrváva zhruba 2 dni a neprijemné pocity sa s rastúcimi chĺpkami opäť vracajú. Nezáleží, či sú chĺpky krátke alebo dlhé. Po pretrvávajúcich problémoch osm bola opäť u gynekologičky, kde mi urobili ster a pola výsledkov nasadili vag. krém DALACIN na 7 dní. Zlepšenie však stále žiadne. na pohľad nemám žiadne vizuálne príznaky, nemám začervenanie, otok, výtok. iba nepríjmný pocit pri pohybe, ktorý ma už po toľke dobe začína ubíjať. Prosím vás, stretol sa niekto s niečim podobným? Ak áno, ako ste to riešili?
Za odpovede ďakujem !!!
@lamonita skúšala som si nohavičky po praní vyvárať v hrnci, zatiaľ 2 týždne a prekvapivo bez zmeny 🙈 tiež rozmýšľam či nemôže ísť i nejaký kožný problém , nakoľko citlivosť je vyššia pri drení oblečenia, chôdzi . Ako som spomínala keď ležím a nepohnem sa, ani neviem že nejaký problém mám. Paradoxne sex bol bez problémov, bez bolesti a svrbenia alebo pálenia. Teraz sa mu pre istotu vyhýbam aby som náhodou partnera niecim nenakazila .
Ešte mi napadlo...odkedy mam dieťa,kradnem mu kozmetiku🤭 sudocrem si bachnem sem tam na vyrážky alebo bepanthen na začervenanie koze...žeby??
Nech ti skusi gynekolog vysetrit ci nemas tzv atypicke bakterie- chlamydie, mykoplazmy, yersinie, pripadne ci nemas intoleranciu lepku
@nadej0 pocity diskomfortu, podobne infekcii, casto sposobuje vaginalna suchost - spaja sa s menopauzou, ale sposobuje ju vselico, hormonalne vykyvy, lieky, nepohoda. Skus si kupit Vagisan alebo Muco-gyne a tyzden pouzivat a uvidis. Mnoho zien ani netusi, ze trpi na vaginalnu suchost, lebo tato oblast je priorodzene vzdy vlhka, len asi nie spavnym sposobom.
Ono som počúvala raz jeden rozhovor s gynekologičkou a ona spomínala presne toto že antb. a potom problémy. Takže vtedy treba tiež aj zvýšiť dávky probiotík a vitamínov na imunitu prípadne ešte hovorila o cukrovke. Že aj to môže byť problém. Ťažko povedať, keď sa ti to takto opakuje stále.
@eliaska101 ja mám dojem, akokeby má pichali moje vlastne chĺpky. Vždy keď sa oholím je to 1. Deň lepšie, ale potom ako začnú rásť to začne byť veľmi neprijemné. Skúšala som aa nechať aj zarásť ale nepomohlo 🙈 rozmýšľam ešte nad depiláciu ale mám pred tým rešpekt.
@nadej0 no a tak nesposobuje ti to cele nakoniec strnisko? lebo tam je normalne,ze to picha pri urcitej dlzke a je to velmi neprijemne
Tvoj opis znie ako vaginalna suchost. Ak je to tam dolu podráždene tak prekážajú aj chĺpky alebo krajka na nohavickach.... Skus používať ten mucogyne aj ako krém na okolie a aj dnu. Kľudne to použi aj 4-5x za deň a keď sa ti uľaví, budeš vedieť. Rozdiel by si mala vidieť už po pár dnoch. Potom ti môže lekár predpísať krém na to ale tie sú už hormonálne....
@katka708 je možné, že tá vaginálne suchosť vznikla kvôli antibiotickej liečbe a následnej mykoze? Mám 24 rokov a pravidelnú menstruaciu, preto má vaginálne suchost ani len nenapadla. Po dobrotu dalacinu teraz nasadzujeme gynimu aby som predišla ďalším nepríjemným mykozam, ale som už nešťastná. Každý deň má to obmedzuje víc a viac, bola som zvyknutá veľa chodiť a cvičiť ale teraz som rada keď som v polosede a mám aspoň trochu pokoj a dokážem sa sústrediť na skriptá. Cely deň som z toho nesvoja, podráždená a zle sa mi sústreďuje. Snažím sa dostať aj ku kožnej doktorke , ale je to takmer nemozne, doktorov na SR je málo a dokedy doslova neumierate, pozerajú sa na vás ako na úplného hypochondra a hysterku. Viem že moje problemy oproti niekomu nie sú nič a nejde o vážny zdravotný stav, no veľmi tým trpí moja psychika.
Dakujem vám za všetky vaše rady, hneď ako prídem domov skocim kúpiť ten kremík na suchost.
@nadej0 ahoj prosím ťa pomohlo ti niečo presne toto mám aj ja už skoro 2r po antibiotikách vyskušala som už asi všetko :( stery mi robil aj konečnik všetko mám dobré žiadne kvasinky už mi ich xxx krát robili nikdy sa nič nepotvrdilo ,:( krv na cukrovku ...aj u imunológa som bola a nič stále tie chĺpky pichaju svrbí ,:(
Tak keď nezaberajú medikamenty, skus nejaké domáce preliečenie... sedací kúpeľ v repiku a tak podobne... ALE! Píšeš ze ti dava skoro furt len kremy... povedz Dr ze krémy ti nezaberajú, nech ti skusi dat vaginálne tablety napr... ja som napr brala mycomax tabletky perorálne jednu tbl v prvý deň MS pol roka. Tiež som raz mala také dlhodobé problémy