Detský ekzém u trojročnej dcérky

domka3_3_3
18. jan 2018

Viete mi poradiť niečo na detský ekzem?
Mala bude mať v máji tri roky a od pol roka sa lieci na ekzem. Maste nezaberaju, aditiva do kúpeľa tiez nie...Stále sa jej to rozširuje, skriabe sa...na nervy som z toho

alda28
18. jan 2018

Neviem,ci pomozem,ale u mojich deticiek pomohlo more.Po dvoch rokoch je to u syna naozaj minimum.

svetielocko
18. jan 2018

u nas pomohla uprava stravy (podla vysledkov z alergologie) a premastovat premastovat premastovat. miesana mast v lekarni na predpis od kozneho/pediatra - kyselina mliecna v syndermane. nedam na nu dopustit 🙂 najlacnejsia a najucinnejsia (v porovnani s drahymi znackovymi kremami)

janickacrazy
18. jan 2018

skús vysadiť kravské mlieko a mliečne výrobky aspon na mesiac zo stravy, často býva príčinou ekzemu alergia na mlieko, moj to tak tiež mal, najskor sme chodili na kožné, ale nič nepomáhalo, alebo vždy len na chvilu, nakoniec to bola alergia, prípadne daj porobiť testy, ale tie nie sú vždy presné, možu vyjsť aj falošne negatívne

prevenar
18. jan 2018

@domka3_3_3 atopicky ekzem je autoimunitne ochorenie ..na tomto svete zatial neexistuje krem , ktory by toto dokazal vyriesit. nejedna sa o ochorenie koze ako takej.

musis mu zmenit stravu. vyluc vsetko mlieko a mliecne vyrobky a tak isto lepok ..zlepsenie by sa malo dostavit rychlo, ak budes dosledna.

asia83
18. jan 2018

Mám atopický ekzém, prejavilo sa to v 6. týždni, do puberty nepomohlo absolútne nič. Mastili sme to a mastili, nič. Viem, že čokoládu som nemohla, citrusové plody tiež. Je do geneticky podmienené, koža je "chorá" zvnútra, zvonka môžete len zmierniť príznaky. Veľa som si s touto chorobou vytrpela, doktorky boli slabé ako "ruský čaj". Ono sa to vraj detí ob-generáciu po starej matke z matkinej strany (mojej mamy mama to mala, u nás to teda platí), takže dúfam, že moje deti to mať nebudú. Ja vám prajem veľa trpezlivosti, budete ju potrebovať. Dieťa za to nemôže, treba ho podporovať.

kleina
18. jan 2018

@domka3_3_3 strava. Pricinou ekzemu, mykoz, pliesni je hniloba, parazity v traviacom trakte. Detoxikacia, odcervenie a zmena stravy. Ziadny cukor, pecivo iba kvaskove, ziadne mliecne produkty. Pohyb, zelenina nie ovocie. K tomu davku pohybu, solny kupel a trpezlivost a cas ☹

domka3_3_3
autor
18. jan 2018

Ono najviac ma štve ze ona mi nič poriadne neje...presne mlieko...To je jej jedina strava...ona nevie čo je ovocie zelenina okrem detskej výživy tu si robím doma. A detto pecivo neje...papa kukuricne chleby tie tvrde active nic ine nechce. Ja som alergicka moja matka tiež aj celiaticka. Takže ja chápem ze sa to dedi. Ja som chcela radu ako takú zo života. Či sa to niečím da zmierniť.
Ďakujem za každú radu co ste napísali

asia83
18. jan 2018

@kleina Počuli ste už niekedy niečo o geneticky podmienených chorobách, o autoimunitných ochoreniach? To akože 6-týždňová som mala parazity v tráviacom trakte? Moja sestra, na rovnakej strave, ich prečo nemala (nemá ekzém)? V puberte mi akútny atopický ekzém zmizol bez detoxikácie, zázrak, či mi parazity samé zmizli? Prešiel do fázy pasívnej. Áno, isté formy ekzému môžu byť dôsledkom vami spomínaných parazitov, ale nie atopický, za ten parazity nemôžu.

smoni
18. jan 2018

Môžem vám poslať články o produktoch, ktoré vnútorné v čistia telíčko a pomôžu. Mam s tým výborne výsledky. Aj minule si tu pani brala a behom pár týždňov videla prvé výsledky. Je to prírodná záležitosť, čím podporuje telu vlastné schopnosti regenerácie.

asia83
18. jan 2018

@domka3_3_3 Ja by som na vašom mieste chodila s ním každý rok k moru a hľadala krémy, ktoré mu to zmierňujú najlepšie. Poprosila by som doktora o infúzie sem-tam, viem, že nejaký druh kortikoidov sa tam tiež môže podať. A pozitívne myslenie, niekedy proste musíme myslieť pozitívne, hoci to nedáva zmysel.

janickacrazy
18. jan 2018

@domka3_3_3 Kamoškina dcérka má tiež celiakiu a tiež nechcela jej jedávať, ked prešli na dietu,tak sa rozjedla, pribrala a aj narástla zrazu.

lenka15101510
19. jan 2018

@domka3_3_3 Moja dcérka máva tiež ekzém, škriabe sa, je z toho nervózna. Tak som sa nahnevala a trošku som zainvestovala aj zariskovala lebo je to novinka na trhu, krém topic skin na tvár a telo od značky KAMEDIS. Je to prírodná kozmetika, tento krém je vhodný od narodenia, tak som to skúsila a sme spokojné obe 🙂

bibistec
19. jan 2018

Strava to mlieko je urcite najvacsia pricina inac moje dieta bolo taky.mejedac a vies co? Paradox akonahle.sme vylucili mlieko lepok a xy veci nielenze zmizol ekzem.ale.rozjedla sa doslova zje vsetko co nezje ju cize to crevo treba dat do poriadku a mozno sa rozje.

janage
19. jan 2018

@domka3_3_3 skus kupele striedat pripadne si odsledovat ktore jej robia dobre. Aditiva myslis tie oleje co sa pridavaju? Ja mam dve atopicky. U prvej super zabera kupel v sire len pri takom malom sa urcite porad ci moze. A biely ichtamol my konkretne vitella ictamo. U druhej zas kupele v morskej soli a skin kap krem. Prvej zle robil kupel v soli a z ovsa druha v pohode. Hypermargan znasali obe ok. Bojujeme uz 11 rokov. Presli aj upravou stravy.

janage
19. jan 2018

@domka3_3_3 ak by jej sol robila dobre tak sa ti oplati investovat do vacsieho balenia. A robit kupele pravidelne doma.

janage
19. jan 2018

@domka3_3_3 a starsia neje poriadne doteraz, mladsia aj slona, dve deti v rovnakych podmienkach a uple ine reakcie. Ak sa skriabe velmi ako prva pomoc su zasite rukavy. Skriabat sa bude ale nerozskriabe. A popytaj predpisat aditivum s dezinfekcnou prisadou nech si nezanesie infekciu.

domka3_3_3
autor
19. jan 2018

Ďakujem všetkým za rady.

olivja
13. apr 2018

@domka3_3_3 Možno by pomohlo skúsiť kúpele