Dermoidná cysta a antikoncepcia?

adka_25
28. nov 2018

Ahojte, rok a pol dozadu mi našli dermoidnú cystu na ľavom vaječníku, mala ísť von laparoskopicky, ale nakoniec mi ju museli vybrať chirurgicky. Doktorka mi po operácii predpísala antikoncepciu na ušetrenie pravého vaječníka. Chcem sa opýtať aká je pravdepodobnosť, že sa mi môže vytvoriť dermoid aj keď užívam antikoncepciu, kedže som videla rôzne vyjadrenia, že antikoncepcia nezabraňuje vytvoreniu dermoidu? ďakujem.

teaha
28. nov 2018

@adka_25 moja skusenost je taka ze som nikdy antiku nebrala..otehotnela som neplanovane, nikdy som okrem obycajnych kvasiniek nemala nic, ziaden problem.. teraz som si ju nasadila ze sak na rok len vyskusam.. po 5 mesiacoch mi zacalo byt na vracanie, zacala som mat divny vytok, zmenili sa mi chute, myslela som ze som tehotna... a zrazu bum na dovolenke som zrazu dostala krce, bolesti jak nikdy, hned v nemocke ze vam praskla krvava cysta..takze si myslim ze niekedy ak je zena uplne zdrava funguje skor naopak.. uz nikdy viac hormony

adka_25
autor
29. nov 2018

@teaha
Ja som v podstate nikdy antikoncepciu brať nechcela, vo všeobecnosti lieky neužívam pokiaľ to
nie je nevyhnutné, ale teraz po tomto zákroku som sa začala obávať, lebo čo ak sa to vráti a čo ak a čo ak...už len kôli pocitom a radám od doktorov som ju začala užívať, aj keď čo doktor to iný názor... čo sa týka antikoncepcie a reakcie môjho tela, vôbec nemám príznaky ako ty, ale naopak asi je to aj o antike aj o organizme človeka, ale neznamená zase, že ked teraz nič nepociťujem, že o dva roky to tak nebude, skôr som čakala názory ľudí ktorý si prešli podobnou situáciu ako ja, ale ďakujem samozrejme za názor a dúfam, že teraz je u teba už všetko OK.