Deflagyn a Indol/Indonal

laraluu
6. mar 2024

Ahojte, mám už dva roky potvrdené high risk HPV, tuším že niekoľko druhov naraz, a vo výkaze poisťovne mám displaziu krčka maternice, no žiaľ nedostala som sa okrem konkrétnych typov hpv ku ďalším informáciám, Lekarka mi odporučila očkovanie, čo teda v tomto prípade je už podľa mňa zbytočne, a takisto deflagyn. Deflagyn už mám kúpený ale veľa som tu čítala ohľadne indonalu a teda ma zaujíma či to je vhodné kombinovať pripadne indol, aký je v tom rozdiel . Už naozaj neviem čo robiť. Lekarka ma zakaždým presviedča na očkovanie a inú možnosť mi ani neponúkne. V januári som bola na preventivke a telefonicky mi oznámila len to, že opäť sa to hpv potvrdilo a že na kontrolu mám ísť o polroka opäť. Toho som sa zľakla, že asi je to horšie ako predtým. Viete mi niektorá z vás povedať, že keď už ma poslala o polroka na ďalšiu prehliadku, či sa je niečoho obávať.
Ďakujem

lucuass
6. mar 2024

A akú máš dysplaziu ?? Aký stupeň

laraluu
autor
6. mar 2024

@lucuass žiaľ k tomu som sa nedostala, nemám ani správu od lekárky.

yalla966
6. mar 2024

@laraluu mne napr. očkovanie pomohlo, po pol roku som už HPV nemala

nyusika
6. mar 2024

@laraluu tak si vypýtaj kópiu lekárskej správy.

laraluu
autor
6. mar 2024

@yalla966 aj pri aktívnych vysokorizikových typoch? Pozerám aj na to, že je to dosť veľká suma a pri tých veciach čo ostatné ženy píšu mi skôr vychádza, že sa to po nakazení neoplatí.

yalla966
6. mar 2024

@laraluu áno, bola som 2-krát na konizácii