Ahojte žienky, dnes mi dr. predpisal tieto injekcie, mám totiž endometriozu na pravom vaječníku a tužime po dieťatku 😉 Ešteže sú to len 2 malinké ložiská..Veľmi by ma potešilo, keby niektorá vás, ktorá má skusenosti zareagovala na túto tému..Chcem sa utešovať vtom, že niekomu zabrala táto 6 - mesačná liečba a dočkal sa vytúženého bábätka 🙂 Vopred ĎAKUJEM!! 😉
Ahojte zenusky, ja som brala tieto injekcie 4mesiace, bola som operovana na tumor bordeline (nador) v bruchu, nemam lavy vajecnik a boli mi vybrate loziska endo, preliecilo sa mi to pekne, nebola mi zistena endo aby sa vratila, prezivala som tuto liecbu dost zle, pribrala som 11kg a strasne som mala navaly tepla..nemohla som z toho ani spat. No teraz som tehu, sice nie dlho ale som 🙂 co je pozitivne... Rizikove, mam trosku problemy so spinenim a tak, ale beriem duphaston, inac je to normalna gravidita, zatial nech poklopem je vsetko ok, dufam ze to tak aj ostane... Drzim vam prsty,nebojte sa, da sa otehotniet aj po duphastone 🙂
a čo sa týka nežiadúcich účinkov liečby ja som mala aj ešte mám návaly (v noci sa budím úplne spotená a prezliekam sa do suchého a preto sa aj často budím,cez deň je to horšie stále otváram okná potom zatváram lebo mi je zima, posledný mesiac mi veľmi chutí a pribrala som 2 kilá, boleli ma aj vaječníky ale to už ustalo. Beriem od začiatku pupalku a snažím sa aspoň raz denne vypiť ženský alebo alchemilkový čaj.
reni1512 držím palčeky aby to všetko dobre dopadlo
a kam vam to pichali? do svalu alebo pod kožu?
mne to pichali zakaždým do zadku. Dokonca stále na pravú stranu aj keď v návode píše že by sa to malo striedať. Práve pravý vaječník ma po injekcii dosť bolel ale to si možno len ja dávam do súvisu. Nepítala som sa či to može byť ztoho.
@javorinka2 ahoj, dnes som bola na konzultacii v centre, predpisali mi tiez tuto injekciu. Uz presiel nejaky cas odkedy si pisala, mas nejake skusenosti s tym? Podarilo sa Vam otehotniet?
Mne povedal doki, ze mam prist 2.dna cyklu si to dat pichnut, potom budeme cakat 5-6 tyzdnov a potom ze spravi nejaku punkciu - odsatie nejakej tekutiny a dame ziadost na II. IVFko.
@meaningful zdá sa mi že tebe budú dávať nižšiu dávku ako nám pri liečbe endo. Decapeptyl sa pichá aj pred IVF len je tam iné množstvo. Stým zatiaľ skúsenosť nemám lebo sme ešte len pred podaním žiadosti.
@avlv uvidim ako mi to nakoniec cele daju a ci to hlavne zaberie. Pri prvom IVFku som brala diphereline dlhsie tusim 3-4 balenia.
@avlv a kolko sa uz liecis na tu endometriozu?
tak teraz sa neliečim ale zistili mi ju v auguste 2012 potom 4 mesiace injekcie cca 3 mesiace kým mi nabehol cyklus. Teraz budeme riešiť IVF ale hlavne kvôli manželovej azoospermii.
@meaningful ahoj, neviem aku injekciu si dostala 😒 upresni
Decapeptyl depot 3.75 mg
@javorinka2 Decapeptyl depot 3.75 mg
@avlv ahoj, aku davku Decapeptylu si dostala ty? Dnes som bola na kontrole po troch tyzdnoch od podania prvej injekcie. Doki ma vysetril a povedal, ze ta davka na mna zabrala velmi silno. Ze to bola pre mna konska davka :D. Dalsiu injekciu mi ze radsej uz ani neda. Som utlmena, co bolo cielom. Mrcha sa ze tak skoro u mna nechysta byt.
@meaningful Ahoj no aj mne dávali ten 3,75 mg. Po prvej som ešte mala normálne menzes na termín. Je silný lebo mne ani nenabehol menzes po liečbe normálne ale až po dvoch dávkach Agolutinu.
Neber ho dlho ak nemusíš radšej skúšajte otehotnieť hocakým spôsobom, mne teraz po roku zistili že mi zlyhávajú vaječníky. A to som endo cysty na vaječníkoch ani nemala len folikulárne.
Neviem kde nastala chyba k takému zvratu. 😖
@meaningful ale ty asi neriešiš endometriozu ale stimuláciu tak sa nemusíš báť
@avlv ja momentalne neriesim stimulku, ale riesim liecbu endometriozy s cielom otehotniet, lebo prve IVF nevyslo.
Doki povedal, ze musime utlmit endometriozu, ale ja ju mam v duglase (hluchy priestor medzi posvou a konecnikom). Dnes mi povedali, ze ta jedna injekcia zabrala, a ze dalsia nebude uz potrebnaaaa.
O 10 dni mam prist k dokimu na kontrolu, pozrie sa ci mi rastie vajicko, lebo ze vajecniky mam priechodne a muz ma vyborny spermiogram. Ak tam vajicko bude, tak mi povedal, ze by sme sa mohli pokusit o prirodzene otehotnenie. Tak ja len tajne dufam, aby to vyslo. bolo by to menej invazivne. Neviem ci by mi potom nejaku stimulku daval.
@meaningful Ahoj chcem sa spýtať že čo to znamená že to bola pre teba silná dávka a viac už netreba. Ako to videl a kde? na vaječníkoch cez sono? Aj mne chce dať len 2 injekcie a nadviazať na ivf. Tiež mi lieči endometriozu .... ako pokračujete?
@misenaf ahoj, mne povedal, ked som bola na kontrole po prvej injekcii, ze vasa maternica je uplne utlmena (robil len ultrazvuk), ze tak skoro asi kramy nemam cakat. Ale este predtym ako mi ju daval povedal ze to cca takych 5-6 tyzdnov max budem bez kramov. A vies kedy mi prisli? vlastne neprisli? cakala som skoro 5mesiacov ... a dostala som ich az po vyvolavacej injekcii agolutinu tusim. aj to az o dalsich 14dni tusim. ak si dobre pamatam.
Tak ale ci to naozaj zabralo to neviem, lebo snazilkujeme sa stale a nic... uz 4rok nic :(
Pisala som do rôznych centier kde odpovedaju lekari, ci bola podla nich ta liecba dostatocna a kazdy mi tvrdil ze nie, ze urcite po jednej injekcii to nezabralo :( Ten moj doki mi vravel, ze s tymi lekmi ako decapeptyl na odstavenie menzesu je to tazke, ze sposobuju lamavost kosti, osteoporozu a nevim co este.
Cela som znechutena uz z toho vsetkeho.
@javorinka2 @reni1512 ahojte, sice je to starsia tema, ale zaujimalo by ma, po akom case od poslednej injekcie ste dostali menzes? mala som 9 davok 3,75mg / 9 mesiacov, sice z ineho dovodu, ale to je asi jedno. teraz som skoro dva mesiace po poslednej injekcii a cakam. hadam sa dockam 🙂
@skyahiah tusim po 3 mesiacoch......fuuuuuu to je doba ked som to pichaala
@javorinka2 ok, vdaka za info 🙂
Ahojte,mam na predaj decapepthyl depot,aj decapepthyl ak by mal niekto zaujem.mala som ho uzivat,ale nakoniec doktor zmebil liecbu a ostali mi injekcie.
Nikto neodpovedal ale aj mňa by to zaujímalo. Ja som 30. novembra dostala 4 injekciu Decapaptyl Depotu čiže poslednú a teraz len čakám kedy dostanem menzes aby mi mohli urobiť vyšetrenia. Začala som užívať vitex jahňací vo forme kvapiek domácej výroby - postup je v starších príspevkoch, tak so zvedavá či pomôže. V starších príspevkoch sú babenky ktoré hneď po liečbe prirodzene otehotneli tak nezúfam 😉