Dobrý deň, da sa z bežnej gyn. Prehliadky. A cytologie zistiť aj pohlavne prenosné ochorenia? Ďakujem
Nie, je potrebné urobiť odbery na konkrétne ochorenia. Požiadaj o to svojho lekára, alebo si ich cez Medirex alebo Unilab zaplať sama ako samoplatca.
Ale ano daju, ale v pripade LBC cytologie, nie z tej zakladnej
@lelelienka pohlavné choroby z zo cyto??
@stellarstar ano, HPV urcite sa robi prave pri tej LBC
@lelelienka tak hpv áno ale hiv, hep, sif atd nie
@stellarstar otazka nebola na tieto konkretne, ale ci sa daju zistit pohlavne prenosne ochorenia, odpoved - ano daju je spravna, tvoja bola nespravna a na to som reagovala 😉
A inak daju sa aj ine ako HPV,len neviem presne ktore, ale da sa iste lahko vygooglit 😉
@lelelienka HPV a STD je jediné, čo sa z LBC cytológie dá zistiť.
@lelelienka tak láskavo si pogoogli ako sa zisťuje hiv, hepatitis atď 😉
@stellarstar ja si nemusim nic googlit 😉co mas stale s tym hiv? Pisem niekde, ze sa da zistit z cytologie? Nie, nepisem, ved citaj s porozumenim. 🤦♀️ Ja som odpovedala na otazku ci sa daju zistit pohlavne prenosne ochorenia, nikde nebolo specifikovane ktore. A ano, daju sa. HPV je pohlavne prenosne ochorenie, da sa zistit z cytologie. Cize pisem spravne, z tohto sa uz nevykecas. Bodka.
Jediné z chorôb sex. prenosných sa tam zvykol ukázať trichomonas vaginalis, občas napísali candida alebo zmiešaná flóra, vrámci vyšetrenia je mikrobiálny obraz pošvy ale nie je presný. Ak sa našli nálezy tak sme pacientkam volali a pripadne sme si ich prizvali na výbery, ktoré sú nato zamerané.
@melanta vies ty vobec, co znamena skratka STD? Z anglictiny sexually transmitted diseases cize pohlavne prenosne ochorenia (vseobecne), nie jedno specificke. A nech sa paci ktore sa daju zistit z LBC (dala som si tu namahu vygooglit z gynekologickej stranky) “okrem HPV typu možno vyšetriť aj prítomnosť iných pohlavne prenosných ochorení spôsobených - Chlamydia trachomatis, Herpes simplex virus, Neisseria Gonnorrhoeae, Mycoplasma Genitalium, Mycoplasma Hominis, Trichomonas Vaginalis, Ureaplasma Urealiticum, Ureaplasma Parvum”
Staci takto? 😉
@lelelienka hiv a hep patria medzi pohlavne prenosné choroby? Áno. Autorka sa pyta ci z cyto sa da zistiť tak som napísala ze nie, a neskôr doplnené ze len hpv ale hiv a hep sa z cyto nedá zistiť len z krvi.
@stellarstar nechaj tak a radsej dostuduj vyrokovu logiku 😉
@lelelienka ty už daj pokoj 🤣🤦♀️
Nie