Dá sa zbaviť polypu inak ako kyretážou?

26. dec 2023

Ahojte,
prosim, kto ma skusenost, neviete, ci sa neda polypu zbavit aj inak ako formou kyretaze? Gynekolog naznacil, ze je sanca, ze by sa vyplavil pocas menstruacie, hoci nie velka, tak mi napadlo, ci neexistuju nejake pripravky, napr. konkretne cajove zmesi, ktore by tomu mohli napomoct, trebars alchemilka a pod? Vzhladom na to, ze sa tento zakrok robi v celkovej narkoze a byvam casto chora, tak som uvazovala, ze by som najprv skusila nejaku alternativu. Vdaka

stellarstar
26. dec 2023

Kukni na nete o indonal woman

sight
26. dec 2023

Mala som 2x a obidva razy sa to riešilo hysteroskopiou. Skúšala som aj Indonal, ale žiadna zmena, operácii som sa nevyhla.

abby11
26. dec 2023

Ani ja som sa zákroku nevyhla. Rieši sa to formou jednodňovej chirurgie, po cca 6 hodinách som išla domov.

simsalabim
26. dec 2023

Mne polyp v maternici nasli za tie roky opakovane, spolu asi 5x, na preventivke aj pomimo. Vzdy som mala prist po menzese, ze ci sa vyplavil. Zatial sa vzdy vyplavil a zjavne sa mi tvoria opakovane. Zakrok nastastie nebol nikdy potrebny.

autor
26. dec 2023

@stellarstar vdaka, pozriem

autor
26. dec 2023

@simsalabim a prosim, mala si aj priznaky? Lebo ja som po porode zacala krvacat aj mimo menstruacie, pred a pocas ovulacie (nielen spinenie, aj viac cerstvej krvi), tak som myslela, ze tam bude nejaky problem, len to uz sa deje aj 4 mesiace ci viac, cize zatial sa to nevyplavilo....mozno je to aj o velkosti, ten moj je vraj stredne velky

simsalabim
26. dec 2023

Mala som spinenie, ale pripisovali to skor ranke na maternici. Inak bez problemov. Najvacsi polyp mal vraj 2cm.

autor
26. dec 2023

@simsalabim a nevies, po kolkych menstruaciach Ti ten najvacsi odisiel?

simsalabim
26. dec 2023

Hned v nasledovnej. Kazdy raz. Vzdy, ked mi ho nasli, povedali - kontrola po menzese a ak nezmizne, bude to treba odstranit.

autor
26. dec 2023

@simsalabim wow, super 👍🏻