Cytológia PAP3, HPV pozitívne. Máte skúsenosti?

totalzufala
2. sep 2019
Používateľ totalzufala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od totalzufala.

Zdravim, chcem sa spytat na vase skusenosti a budem velmi vdacna za odpovede. Cytologia mi posledne vysla PAP 3, HPV mam aj vysokorizikove serotypy. Kto si tym presiel tak pravdepodobne chape ako mi teraz je, uz to trva par mesiacov a bojujem aby som neupadla do depresie. Este som nerodila, vydavam sa o par mesiacov a velmi sa bojim aby to nedopadlo tak, ze ani nestihneme mat deti a budu mi musiet vybrat maternicu. Pomohlo by mi, ak by ste mi napisali vase skusenosti - je tu nadej na stastny koniec? Dostali ste sa z toho? Beriem Deflagyn Gel, od imunologa mam Isoprinosine- virostatikum a zaroven podpora imunity, aby to telo zvladlo samo. Alebo niektorej aj museli vybrat maternicu? Ak ano tak kolko rokov cca trval ten proces od "zlych vysledkov" po moment, kedy sa to zhorsilo natolko, ze ste museli ist na operaciu (asi najskor konizaciu).
Dakujem za odpovede.

ella2015
2. sep 2019

@totalzufala Ja som po konizacii, HPV mi pred operáciou nerobili nakoľko lekár usúdil, že nie je na čo čakať a do 6 týždňov som bola po konizácii a to čo píšeš, podpora imunity a podobne som absolvovala až keď bola chorá časť krčka preč. Príde mi to akoby si rozbité auto prelakovala a čakala, že bude dobre, lekár mi vysvetlil, že pri 3 sa čaká akurat tak na rakovinu ako na zázraky

nikpa
2. sep 2019

@totalzufala ja nemám osobnú skúsenosť ale mama mala PAPIII robili jej dvakrát konizaciu krčka maternice, je odvtedy asi 6rokov, chodi pravidelne na cytologiu na Klenovu do Ba, zatiaľ je všetko v poriadku. Ty máš predrakovinovy stav, ak včas zasiahnu tak je veľká pravdepodobnosť, že sa ti to ďalej šíriť nebude a nebudú ti musieť nič vyberať. Hlavu hore, kľudne na ďalšej cytologii môžeš mať II.stupen.

totalzufala
autor
2. sep 2019
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od totalzufala.

No ja som bola aj na biopsii na NOU a tam mi vyslo LSIL a vsetci mi vraveli nech nestresujem, ze o pol roka kontrola a ze tieto stavy sa v mojom veku (23r) aj spontanne upravia...len sa snazim vyhrabat z depresie a nemysliet hned na to najhorsie

seahorse27
2. sep 2019

@totalzufala Maternicu ti urcite nevyberu. Si pravidelne kontrolovana, konizaciu ti nerobili kvoli veku a tomu, ze si este nerodila. Vela vie urobit naozaj aj vlastna imunita. Keby to aj dospelo ku konizacii, da sa aj potom v pohode otehotniet a donosit dieta, len ta budu viac sledovat - krcok, ci drzi.

123369
2. sep 2019

@totalzufala ahoj,pri čítaní tvojej správy som si predstavila seba a to doslovne.Msla som asi 27 už presne neviem, dieťa sme ešte nemali a tiež mi vyšli zlé výsledky a hpv ten najhorší 🙏 mala som strašne depky, celé dni som revala, najhoršie boli večeri, vždy to na mňa doľahlo a hrozné scenáre v hlavne a najviac strach či budem mať bábätko.Velkou oporou bol manžel, našťastie ma úplne inú povahu ako ja a vie ma ukľudniť. Nakoniec mi spravili konizaciu , strašne som sa bála lebo nikdy pred tým som nelezala v nemocke, zákrok krátky ráno som prišla poobede odišla a hojenie super.V 32 som otehotnela a úplne bez problémov, žiadne špeciálne kontroli navyše tehotenstvo úplne na jednotku ešte pred pôrodom sme dorabali s mužom zábradlie ,čiže žiadne vyložené nohy ☺️ A tiež som sa po tomto všetkom dala ešte zaočkovať a na imunitu som brala isoprinozin a ešte nejaké injekcie pravidelne.Najhorsie sú tie stresy čo prezivas,ja som si vtedy začala kupovať sedatív Pc na ukludnenie,sú to len homeopatiká, skús niečo také.Drzim moc palce.

totalzufala
autor
4. sep 2019

Dakujem za odpovede...@123369 no som rada ze ste tak dobre dopadli 🙂 a od kedy ti spravili konizaciu tak si bola HPV negativna?lebo Isoprinosine budem brat az do negativnych vysledkov asi (tie injekcie asi myslis Polyoxidonium, tiez som ich mala)..a po konizacii si mala uz dobre vysledky cytologie?

meggi28
30. nov 2020

@123369 prosim
Kolko ta stala vakcina?

123369
1. dec 2020

@meggi28 3x 100€ , čiže 300 do kopy, nestála jedna presne 100€ ale okolo 97€, druhá bola o pár eur drahšia,tak cca 300€

meggi28
1. dec 2020

@123369 a plati sa naraz?

123369
1. dec 2020

@meggi28 nie, vlastne v lekárni zaplatíš za jednu vakcínu,čo ti idú pichnúť,na budúce zasa si pôjdeš pre ďalšiu,ale už si nepamätám, aký bol odstup medzi vakcinami,či mesiac alebo kratšie. Fakt neviem.

meggi28
1. dec 2020

@123369 ok dakujem