Ahojte. Pred necelym tyzdnom mi volala sestricka od mojho gynekologa, prisli mi vysledky z cytologie a doktor pdporuca urobit vytery a nasledne kolposkopiu. Konkretne vysledky mi nepovedala, to mi povie doktor, ked pridem na vytery, co je o tyzden a pol. Zaujima ma, ci je takyto postup v poriadku, ci je bezne hned robit kolposkopiu. Na internete som nasla diskusie, kde zeny pisali, ze boli len sledovane a kazde 3-4 mesiace opatovne vytery. Bojim sa, ze to , ze doktor navrhuje hned kolposkopiu znamena, ze mam velmi zle vysledky. Neviem, ako vydrzim najblizsi tyzden a pol…
Ahoj. Ja som absolvovala kolposkopiu v decembri. Tiež mi volali, asi 2-3 týždne po steroch, že musím prísť na kolposkopiu. Je lepšie ísť, lebo potom mi hneď povedali výsledky, na biopsiu som už našťastie ísť nemusela. Uvidím, čo bude tento rok na kontrole, pretože mne doktor napokon po kolposkopii povedal, že kontrola ako vždy o 1 rok, lebo nič vážne nevidí. Radšej choď, vždy je lepšie ísť a neboj sa. Kolposkopia ešte neznamená, že budeš mať naozaj zlé výsledky. 🙂
@sunsetsunrise
@emm_i dakujem za odpovede. Tiez sa utesujem tym, ze radsej byt viac ostrazita a podstupit par vysetreni navyse, ako nieco zanedbat a potom lutovat, ze sa nato neprislo skor. Snazim sa to takto logicky vysvetlit a prijat, ale aj tak mam obrovsky strach. Dakujem este raz za odpovede❤️
Určite je lepšie byť sledovaná, ako niečo zanedbať. Neboj, všetko bude v poriadku ❤️
Ja som tak mala kolposkopiu, je to lepšie a hned vidí zmeny nedajbože. Mňa tak lekárka odkladala, kontroly o 3 az 4 mesiace a potom uz bolo neskoro a robila sa konizacia v 23 r. ... takze treba ísť do toho.