Ahojte.
Na cytologii mi vyšlo ASC-H
Nenadorove zmeny: zápal , reaktivno-zapalove zmeny , nezrela metaplazia
Prosím vás, tie ktoré ste mali taký problém ako ste dopadli ? O mesiac idem na kolposkopiu a ja sa chcem dosť vyhnúť konizacii tak som začala preto brať aj teraz Deflagyn a s malou dušičkou dúfam a verím že o mesiac na vyšetrení mi povie dobre správy , kde bude stačiť len nejaká liečba a sledovanie .. máte niektorá skusenost?
Ďakujem
@sunsetsunrise a čo ti potvrdila kolposkopia ?? Mala si aj poz.hpv ??
@lucuass potvrdila zmeny na krcku cin2 az 3, mala som pozit najhorsie hpv co sposobujr rakovinu teda 16 a 18
@sunsetsunrise a ja mám čo potvrdené tou správnou ? Je tam aj HPV alebo čo nerozumiem tomu
@lucuass atypicke bunky neurciteho vyznamu, to iste aj ja som mala. Cin 2 minimálne to je
@lucuass hov si isto pozit
@sunsetsunrise myslíš že pokiaľ budem brať mesiac deflagyn zmierni sa to do vyšetrenia kolposkopii ?
@lucuass nazor 3 gynekolog potvrdil ze su to len vyhodene peniaze, ja som skusila napriek tomu, k tom aj indol3c ,cicatridine cipky, vychadzalo ma to na 100e mesacne a nic ... ziadne zmeny. Akurat som si triedila papiere,lebo pretupujem ku novej gyn. A pozerala som ze vyslo asch, kolposkopia bola uz cin1, co su este male zmeny. O 3mesiace zase asch ale kolposkopia uz ukaza cin2 az 3 ako som pisala vyssie. Následná konizacia o 3 tyzdne po kolpo a aj kolpo potvrdila cin 2 az 3. Ked chces kludne napis poslem ti lekarske spravy aby si mi verila
@sunsetsunrise no takto , na kolpo pôjdem prvýkrát, výsledky mi také vyšli prvýkrát, tak som si to všetko začala študovať čo je to vlastne keďže až o mesiac mám ísť na kolpo ...samozrejme som sa dočítala že 60% pomohlo ženám tie tabletky a gély a trošku menej boli negatívne príspevky že nepomohlo. Mne sestrička povedala že čo vyšlo mne je bežná vec ale musia má poslať pre istotu na kolpo .. nedala mi žiadne tabletky ani nič takže preto sa pýtam či sa oplatí brat tie veci pokiaľ pôjdem na kolposkopiu aby ma lekár prepustil stým že prídem až o 4 mesiace a nie stým že ma bude čakať konizacia. Samozrejme každá žena je iná každá to má inak ... Neviem povedať akú mám ja imunitu čo sa toho týka ako by si tá choroba stým vedela poradiť ale viem povedať že za celý rok som nebola chorá ani nemala žiadne problémy okrem nádchy.. tam dole bolo tiež vždy všetko v poriadku ( keď nepočítam veľmi bolestivú menštruáciu ale to mám od 17tich) takže preto píšem tu .. v živote som tu na modrom koníkovi tiež nebola 😄 až teraz keď som sa dozvedela tie výsledky z cytologii takže keď nečítam nejaké fóra že ešte aké sú choroby a problémy tak ako mám dosť no 🙂
@lucuass jasne jasne chapem, mas pravdu kazde telo je ine, z mojej skusenosti som chora raz za 5 rokov aj to mam to ze neviem prehltat, a moje telo vidis napriek tomu ze nie som casto chora sa nevedelo s hpv vysporiadat a urobilo sarapatu. Ale verim ze tvoj pripad to nebude a dopadne to dobre. Skus ked to tak citis a ozvi sa budem rada ak das vediet ako si dopadla
@sunsetsunrise jasne na kolpo idem 18.1. tak ozvem sa že čo a ako 🙂 zajtra ma čaká usg prsníkov tak to verím že bude všetko okej
@lucuass držím silno silno palce. Ja dneska kontrola u novej gyn a vravela ze krcok vyzera krasne, zahojeny pekne, a ziadne zmeny na nom.
@lucuass ja som mala, kolposkopia to potvrdila, aj onkogyn v prahe, čakalo sa o 3 mesiace kontrola, ešte horšie vysledky, konizacia očkovanie 4 roky negativna klop klop, deflagyn zbytočne vyhodene peniaze spolu s cicatridine cipkami aj karbon3c...