Cytológia 3ab hsill, HPV 16

lilinkaaa29
20. dec 2022

Prosim mal niekto taketi vysledky? Pretym som mavala cyto pap 2 v aprili zrazu 2-3 ascus a teraz po par mesiacoch toto som vystrasena lebo vela zien pisalo aj ze pri cin 2,3 mali uz invazivnu rakovinu ale ja som mala robenu tu lepsiu cytologiu lbc

pokojvdusi9
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
joannita
20. dec 2022

@lilinkaaa29 mala si len cytologiu, alebo uz aj konizaciu? Lebo CIN sa posudzuje pri konizacii az.
Pokial si mala na lbc cytologii 3ab, nieje to nic strasne. Ano nieje to ani idealne, ale toto sa nezvykne este ani konizaciou riesit.
Odporucam zlepsit zivotospravu, vela ovocia a zeleniny hlavne.
Ja som mala roky 3a a potom sa mi to same zlepsilo.

stellarstar
20. dec 2022

@joannita mne už pred konizáciou zistili CIN

@lilinkaaa29 ja som mala CIN 3d a už ma posielal gyn na konizáciu

joannita
20. dec 2022

@stellarstar ano, takze si bola na biopsii, aj tak sa da.
Autorka teda bola si na biopsii? Odstikli ti kusok tkaniva z krcku?

stellarstar
20. dec 2022

@lilinkaaa29 @lilinkaaa29 vidím že 15.12 si sa už pýtala nestačili odpovede alebo ešte je niečo čo ti nieje jasne?

stellarstar
20. dec 2022

@joannita biopsiu robil gyn a v nemocnici kam ma poslal tam tiez a len to potvrdili

lilinkaaa29
autor
20. dec 2022

@stellarstar nie lebo mam v tom strasny zmatok vsade pisu dr ze je to prekancerozny stav a neviem sa vysomarit z toho ze 3ab hsil doltorka mi robila este kultivaciu a potom na onkogynekologiu mam ist zrejme biopsia atd ale niektore zeny pisali ze mali hsil a ked im krcok vybrali mali rakovinu uz tak tomu nechapem ci im ukazala cyto zle alebo hsil je uz rakovina

stellarstar
20. dec 2022

@lilinkaaa29 ten krcok sa posiela na patologiu ci do labaku aby sa na to lepšie pozreli, mne to tiež posielali a neskôr o ca 2 - 3 t mi došli výsledky. A v nemocnici sa mi na toneste raz pozreli s lepším mikroskopom ( vsetko som videla na monitore ) a odobrali vzorku aby si boli istý a len potvrdilize treba na konizáciu...

zabka79
21. dec 2022

@lilinkaaa29 ja som mala 4b isla som na konizaciu v roku 2001. Ziadne problemy nemam na kontrolu chodim pravilne