Ahojte. Chcela by som sa poradiť a spýtať na cysty. O babatko sa snazime rok a stale nic. Doktor mi zistil, ze sa mi nedorastaju folikuly tak mi nasadil Clostyl a Inofolic. Po prvom cykle som mala jeden 20 mm na pravej a 21 mm na lavej, pichli mi ovitrele. Potom som mala mesiac pauzu s clostylom a taktiez som mala folikul dominantny. Treti mesiac som brala clostyl opat ale na lavej strane sa mi spravili 2 cysty kazda 29 mm :(. Co to znamena????? Lebo doktor povedal, ze mame sa snazit, ze nie je to beznadejne, ale nevedel mi povedat, ze ci je tam dozrete vajicko :(. Tak ja uz neviem....a ze po menstruacii sa mam prist ukazat ci zmizli alebo nie...
Mal niekto takyto problem?? zmizli tie cysty alebo ako???
@iwussa polycysticke vajecniky je nieco ine ako cysty na vajecnikoch, to, ze ti nedozrievaju folikuly je diagnoza, ktora sa vola "syndrom polycystickych vajecnikov-pcos" tato diagnoza je neliecitelna, da sa jedine liekmi alebo umelym oplodnenim dosiahnut otehotnenie, pretoze bez nich je ta sanca velmi mala a tymi cystami sa netrap, urcite zmiznu, hlavne treba mysliet pozitivne....
@iwussa Ahoj, podla toho co citam tak tiez trpis syndromom polycystickych vajecnikov, na tuto temu su tu uz diskusie napriklad...
https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/syndrom-preco-ii-2/
ale staci ak si das vyhladavat polycysticke vajecniky...
Clostyl niekedy sposobi vznik cyst, pretoze vajecniky su hyperstimulovane, ale po menstruacii by mali zmiznut, na tvojom mieste by som sa neznepokojovala, ja ho beriem tiez a aj inofolic....