Prosim o radu niekoho, kto sa v tom vyzna. V 7.mesiaci tehotenstva sa mi urobila zevraj lezia v prsniku. Nahmatala som si hrcku a bola som vtedy u gynekologa. Ten nic neriesil. Po porode som kojila rok. Gynekolog to nazval "lezia". Bola som na odbere "tenkou ihlou" alebo na biopsii 2 mesiace po tom, ako som prestala kojit. Vytiahli mi z toho mlieko. Opat nikto nic neriesil. Ma to velkost 2x1cm. Gynekolog to nazval"vodnata cysta". Ako sa to prosim riesi? Lebo chodim na 2 pracoviska, aj k mojmu gyn aj na specializovane sono pracovisko a pohadzuju si ma ako horuci zemiak. Cysta ma neboli. Len ze je dost velka a netlaci na okolite tkanivo.Ja som naozaj v strese a nik z doktorov mi nevysvetlil liecbu a bohuzial ani ziadnu liecbu nenastavil.
A nepýtala si sa aký je postup? Ci to budu len sledovať alebo to výberu? Vyzerá ze vylúčili rakovinu tak asi len sledovanie zvolili. Pokiaľ viem skúšajú z toho najskôr odsat tekutiku a sledujú ci sa neobjaví znova.
@slovenka753 Postup co viem ja, je sledovat. Ked mi to odsali, tak mi odsali obsah - bolo to mlieko. Vysledky histologie boli OK. Teraz zevraj to je vodnata cysta, ale nic mi nepovedali a kontrola o 6-9 mesiacov. Riesim to rok od juna 2021 a chodim na kontroly kazdy polrok. Na tej biopsii, co odsali mlieko som bola v januari 2022.
ja mam 2cm cystu uz roky, nikto to neriesi. doknca podobnu ma na rovnakom ieste aj sestra a tiez nikto neriesi. je to len cysta/lezia. je to nezhubne. ja som o nej ani nevedela, keby mi to sono neukaze
a nebrali mi ani vzorku. iba sono mi to 2x potvdilo. 1x nahodne, 2x to sice tiez nebolo cielene, bolo to klasicke kontrolne sono po 2r.
Tiež som mala cysty a keby len jednu... Mne poradila pani na ultrazvuku nech skúsim užívať indol 3C a teda klop klop po pol roku menšie a po roku aj niečo mi zmizli...
Ja mam oba prsniky plne cyst uz zo dve desatrocia. Nerobia problemy, len to sleduju.
ak výsledky biopsie boli v poriadku tak vylúčili to najhoršie tak ťa budu len sledovať asi pravidelne na kontrolach.
.