Cysta v prsníku

23. jún 2022

Prosim o radu niekoho, kto sa v tom vyzna. V 7.mesiaci tehotenstva sa mi urobila zevraj lezia v prsniku. Nahmatala som si hrcku a bola som vtedy u gynekologa. Ten nic neriesil. Po porode som kojila rok. Gynekolog to nazval "lezia". Bola som na odbere "tenkou ihlou" alebo na biopsii 2 mesiace po tom, ako som prestala kojit. Vytiahli mi z toho mlieko. Opat nikto nic neriesil. Ma to velkost 2x1cm. Gynekolog to nazval"vodnata cysta". Ako sa to prosim riesi? Lebo chodim na 2 pracoviska, aj k mojmu gyn aj na specializovane sono pracovisko a pohadzuju si ma ako horuci zemiak. Cysta ma neboli. Len ze je dost velka a netlaci na okolite tkanivo.Ja som naozaj v strese a nik z doktorov mi nevysvetlil liecbu a bohuzial ani ziadnu liecbu nenastavil.

bublinka1426
23. jún 2022

.

slovenka753
23. jún 2022

A nepýtala si sa aký je postup? Ci to budu len sledovať alebo to výberu? Vyzerá ze vylúčili rakovinu tak asi len sledovanie zvolili. Pokiaľ viem skúšajú z toho najskôr odsat tekutiku a sledujú ci sa neobjaví znova.

autor
23. jún 2022

@slovenka753 Postup co viem ja, je sledovat. Ked mi to odsali, tak mi odsali obsah - bolo to mlieko. Vysledky histologie boli OK. Teraz zevraj to je vodnata cysta, ale nic mi nepovedali a kontrola o 6-9 mesiacov. Riesim to rok od juna 2021 a chodim na kontroly kazdy polrok. Na tej biopsii, co odsali mlieko som bola v januari 2022.

majamat
23. jún 2022

ja mam 2cm cystu uz roky, nikto to neriesi. doknca podobnu ma na rovnakom ieste aj sestra a tiez nikto neriesi. je to len cysta/lezia. je to nezhubne. ja som o nej ani nevedela, keby mi to sono neukaze

majamat
23. jún 2022

a nebrali mi ani vzorku. iba sono mi to 2x potvdilo. 1x nahodne, 2x to sice tiez nebolo cielene, bolo to klasicke kontrolne sono po 2r.

naty2020
23. jún 2022

Tiež som mala cysty a keby len jednu... Mne poradila pani na ultrazvuku nech skúsim užívať indol 3C a teda klop klop po pol roku menšie a po roku aj niečo mi zmizli...

simsalabim
23. jún 2022

Ja mam oba prsniky plne cyst uz zo dve desatrocia. Nerobia problemy, len to sleduju.

dilino
23. jún 2022

ak výsledky biopsie boli v poriadku tak vylúčili to najhoršie tak ťa budu len sledovať asi pravidelne na kontrolach.