Cysta na vaječníku

larisaa24
4. jún 2024

Ahojte vo februári mi nasli folikularnu cystu cca 4cm na ľavom vajecniku keď som s tým v apríli bola u gynekológa povedal len že to do troch dní praskne. Tak som to ďalej neriešila. No od gynekológa som sa rozhodla prestúpiť pretože som bola tehotna od marca minulého roka a chodila som na pravidelne kontroly a o cyste mi nikto nič nepovedal. V decembri som porodila a vo februári pri operácii zlcnika keď mi robili sono brucha mi to našli. Teraz v maji som mala menzes od 15teho do 20teho a nemala som žiadne problémy lenže po menzese mi bolesti v podbrusku neustúpili. Ešte som si hovorila že možno ďalšie tehotenstvo a preto tie bolesti pretože pri prvom dieťati som mala ešte prvý mesiac menzes. Všetko bolo okej až do včera večera kedy mi začali silnejšie bolesti v podbrušku a pri pohlavnom styku sa to nedalo vydržať a museli sme prestať. Myslela som že jed už tak ma bude bolieť len lava strana podbruska kedze cysta je na ľavom vajecniku. Ale boli ma cele podbruško. Máte niektorá podobnú skúsenosť ? Môže to byť prasknutie cysty? Dva týždne mám bolesti ale od včera je to podstatne silnejšie. Ďakujem za každú odpoved