Ahojte,
nakoľko veľa žien máva cysty na vaječníku a nie vždy zmiznú, preto by som sa s Vami chcela podeliť čo mne osobne pomohlo, aby som sa druhýkrát vyhla laparoskopickej operácii. Dva roky dozadu mi na preventívnej prehliadke u gynekológa, kde mi moja lekárka našla 2 cm cystu. Nasledovalo pozorovanie, každý mesiac chodiť na kontrolu no cysta sa len zväčšovala, nepomohli ani injekcie, ani hormonálna liečba. Po cca roku sa z 2 cm zväčšila na 6 cm. Nakoľko nič nepomáhalo prišla prvá operácia. Našťastie všetko prebehlo vporiadku, no na ďalšej preventívnej prehliadke zase narástla a celé sa to len opakovalo zase sa zväčšovala. Na operáciu som už druhýkrát nechcela ísť a snažila som sa nájsť niečo aj na internete, nejakú prírodnú cestu len, aby som sa jej zbavila no nepomohlo nič. Po polroku chodenia na kontroly ma lekárka znova posielala na operáciu. Našťastie som mala zápaly a tie trebalo poliečiť a tak som získala nejaký čas. Bezradná som sa obrátila na birmovnú či mi nevie nejako pomôcť nakoľko mala podobné problémy. Odporučila mi kúpiť si čagu sibírsku. Začala som ju užívať no cysta sa stále zväčšovala. Potom mi ešte poradila zelené potraviny od Green Ways tak som začala jesť aj tie 60 tabliet chlorellly a 4 PL jačmeňom denne. K tomu som si kúpila čaje na cysty a myómy od značky hildegarda, ktoré som poctivo pila a začala som si každé ráno na lačno odšťavovať granátové jablko, neskôr som si objednala len 100% šťavu a tú som pila. Nastal čas ísť na kontrolu po preliečení zápalu a tak preistotu skontrolovala lekárka aj cystu a čuduj sa svete zmänšila sa z 6 cm na 3 cm. Nakoniec sme sa zhodli s lekárkou že počkáme ešte nejaký čas či úplne nezmizne. Ja som pokračovala vo svojej rutine a cysta o 3 mesiace úplne zmizla. Týmto som sa chcela podeliť o svoju skúsenosť a pomôcť ľuďom čo majú podobne problémy a nechcú chodiť každý rok na operácie cýst na vaječníkoch. A áno nebolo to najlacnejšie ale stálo to za to zdravie je len jedno. Dúfam že niekomu pomôžem alebo mu aspoň dám nádej že operácia nie je jedina cesta.