Cysta na vaječníku

11. feb 2024

Baby kto mal cystu na vajecniku?Mali ste aj bolesti?Zabrali thiaminove injekcie?

majamat
11. feb 2024

v cykle v obdobi ovulky sa mi urobila cysta a citila som bolest. bolo to par dni, bol tot aky tlak a ta bolest mi bola znama. urcite som ju uz v minulsti zazila. bolo to na pravej strane. no po par dnoch prestala boliet.
asi o tyzden-10dni som bola operovana a uz pred operaciou mi sonom tuto cystu zistili, pri operacii ju prepichli.
cize je mozne, ez som ju mala uz viackrat,
nieco take sa moze stavat, ze pocas cyklu sa cysta vytvori a kludne do konca cyklu moze aj prasknut a zena ani nevie, ze cystu mala.
no samozrejme sa stava, ze nepraskne a rastie. v takom priapde robi viac problemov.

no napr na lavej strane som uz pred rokmi sem tam citila bolesti,a z po rokoch mi doslo, ze je to v obdobi ovulky. bola to bolest, brucho nafuknute, casto sa mi chcelo na wc - na malu a po troske. raz som bola aj u dr a on, ze asi ovulka. bolo to neprijemne.
po operacii som si citala spravu a lavy vajickovod som mala prirasteny o zadnu stenu maternice, crevo a pobrusnicu. bolo tam toho este viac, cize asi aj toto mohlo za tie bolesti.

isis234
11. feb 2024

Mala som, silné bolesti. Kamoške injekcie pomohli. Ja som užívala z ENERGY Gynex 3x 5 kv. pol. hodinu pred jedom,,, môžu sa i po jedle a odstup od liekov 2 hod. Hneď ráno,,, ideálne je o 3 hod.. Môže sa i potierať krémom cytovital v oblasti vaječníkov, podbrušku. 3 týždne, potom prestávka. Nemala som už viac bolesti.

autor
11. feb 2024

Baby dakujem za rady dcera ma 25 rokov zistil jej to pri preventivke a je ztoho dost hotova 😒

majamat
11. feb 2024

neviem v ktorej faze cyklu ti bolo,a le ako som pisala, po ovulke sa to stava a cysta moze prasknut.

danielledan
11. feb 2024

Ja som mala cystu na vaječníku, pomohla len laparoskopická operácia. Ale to už boli neskutočné bolesti či počas menštruácie alebo mimo, nevedela som cez deň fungovať. Takže asi ide aj o veľkosť, ja som mala ako zovretú päsť. Stále sa mi zväčšovala, nepraskla pri menštruácii ani ovulácii.

autor
11. feb 2024

@danielledan ona ma bolestivu ovulku bolest v podbrusku a tlaky na konecnik a silny menzes tak uvidime co tie injekcie urobia

gabika0825
11. feb 2024

To je co tie injekcie? Ja trpim skoro cely život na cysty, raz odídu potom zas mám atd… ale väčšinou mám tie co samé s cyklom odídu. Iba jeden krát som mala takú, co trebalo liečiť liekmi a ak by mi neodišla tak by som musela na operaciu. Ale o tých injekciách som nepočula to je co?

cocolinka
11. feb 2024

Ja mavam tiez bolesti, bolievalo ma len v case ovulacie, ale tento mesiac je to uz druhy tyzden, nie je to cely den ale k veceru to na mna pride a je to otrasne, myslela som na to, ze to moze byt z cyst, mam dve na maternici, ked som zacala s novou antikoncepciou tak som to prve tri mesiace necitila ale posledne dva tri mesiace je to stale horsie, aj som v kuse nafuknuta, ked som to naposledy hovorila mojej doktorke povedala, ze by tie bolesti nemali mat nic spolocne s cystami, tak ja uz neviem 🤷‍♀️

majamat
11. feb 2024

nejak som to nekontrolovala, ale bolo mi divne, ze Thiamin na cysty. tu je vyjadrenie gynekologa. https://www.sanatoriumhelios.cz/muze-thiamin-vy...

lianka111
10. apr 2024

Dobry den. Záleží aký druh cysty. Ci je vdova a môže sa vstrebať, alebo dermoidna atď... Mala som tu s tekutinou, ta praskla a stratila sa a na ďalšej preventívke mi našiel dermoidnu... Mam za sebou laparoskoiu teraz v marci a cysta mala až 10cm(išiel von aj vaječník). Našťastie všetko negativne. Radšej dat von ako by sa to malo zvrtnut.