Dobrý deň,
Pred asi 4 mesiacmi mi našli cystu na vaječníku približne 3-4 cm. Po pár týždnoch sa mierne zmenšila, plánujú mi zobrať onkomarkery. Nemám žiadne problémy, náhodne mi ju našli. Gynekológ spomenul operáciu, ale som mladá, deti ešte nemám a chcela by som sa tomu vyhnúť. Aké sú vaše skúsenosti? Bude to nutné operovať alebo len sledovať ak nemám žiadne problémy?
Raz ma operovali, druhýkrát sa sledovala niekoľko mesiacov ale stále rástla.. nasadil mi Thiamin a ešte jeden liek ktorý som zabudla a potom v ďalšom cykle sa zmenšila o polovicu. Odvtedy som na sone nebola
Mne našiel pred 4 mesiacmi tiež povedal mi len že nie je veľká a že ju bude sledovať.ziadna operácia
Uvidis podla onkomarkerov, oni uz vedia co a tym. Ak deti chces mat vobec, tak tieto utvary tam nemaju co hladat. Moze to prezrat zrastami a neskor svojou povahou cely reprodukcny system. Dobry znak je, ze sa zmensuje.
Sleduje sa zavisi od toho aky typ cysty to je
Zase netreba si ju tam dlho pestovat moze sa skrutit prerusi sa cirkulacia krvi a odumrie vam na tej strane aj vajecnik aj vajcovod
Mne vacsinou vzdy na dalsi cyklus praskla sama
Ja som mala tiež cystu, tiež som o nej nevedela...MOJ LEKAR MI ODPIRUCIL INDONAL BRALA?SOM HO 3 MESIAC A Cysta zmizla....
Ak niesu problémy netreba operovať ja mám každý mesiac na inom vajecniku a 3cm je málo