Cysta na vaječníku

mh93
23. aug 2023

Ahojte, možno tu máte niektorá problém ako ja.
Cysta na vaječníkoch - po 2 mesiacoch užívania progestanelle sa mi zväčšila (brala som ho na zmiznutie cysty). Teraz 2 mesiace nemám užívať a uvidíme. Bolesti som mala aj predtým. Prvý mesiac mam za sebou, čo neuzivam, krámy došli také, aké došli (v podstate žiadne), to by možno ani nevadilo. Ale posledne 3 dni ma miestami dosť podbruško boli celé, včera som mala až také návaly horúčavy. Dr ma dovcu akurát. Akože fungujem, ale miestami proste nevládzem, nemôžem. Po dlhej dobe som aj s malou včera spala na obed.
Mate niektorá skúsenosti, prosím?
Jasne, že budem riešiť keď tak pohotovosť, ale nechcem stresovať 🙂

taktotedanie
24. aug 2023

@mh93 mala by prasknut ale zalezi aky to je typ
Ak nepraskne takoperaciq

dominima
24. aug 2023

Ak je cysta naplnena vodou tak by mala prasknút, ak je plná krvi tak len operačne vybrať. Ja som tak pred 5 tyzdnami bola na operácii, laparoskopicky mi vybrali a mala som jednu 6cm a druhu 7cm a este nejake malicke.

mh93
autor
24. aug 2023

@taktotedanie no sak to sme predpokladali, že praskne počas užívania progesteronu a iba sa zväčšila. Dnes som mala aj krvavý výtok. No som zvedavá

mh93
autor
24. aug 2023

@dominima myslím, že je to ta naplnená vodou. Ale zväčšuje sa. Tie bolesti sú miestami silné a dnes aj krvavý výtok. Sama som zvedavá, že čo bude.
Ja len ze ci niekto nemá skúsenosť ako ja

taktotedanie
25. aug 2023

@mh93 ak velmi boli chodte na hospitalizaciu, odstrania laparoskopicky
Moze dojst k torzii cize zatoceniu a odumrie vam cel vajecnik s vajcovodom