Cysta na vaječníku

27. jún 2023

Ahojte,

V piatok pri zacati pohlavneho styku som myslela ze ma vystreli na mesiac, prvykrat v zivote bolest. Hned sme skoncili a mna zrazu bolelo cele podbrusko.
V pondelok na sone mi gynekoog povedal, ze tam mam tekutinu, ze prasknuta cysta.

Chcem sa opytat dievcat, ktore cysty mali a riesili:
* ak by som mala dalsie cysty na vajecnikoch, bolo by ich na tom sone uz vidno?
* nafuknute brucho - mam posledne 3 mesiace strasne obrovske brucho nafuknute, stale pocit plnosti. Citala som na nete ze su to priznaky. Ak mi ta cysta praskla, je to normalne, E este to brucho tak spuchnute mam? Resp kedy vam to brucho odplaslo?

Dakujem

stellarstar
27. jún 2023

Cysty vidno tak či tak to nie je ako pri plode že podľa týždňa vidieť nevidieť

autor
27. jún 2023

@stellarstar takze ak nevidel cystu, tam nie je. Je tam uz len ta tekutina.
Je to bezne ze mam stale nafuknute brucho? Uz mam z toho traumy 😳

taktotedanie
27. jún 2023

Ak praskne cysta obsahsa vyleje do douglasovho priestoru, podrazdi sa peritoneum a je ro bolest, ktora sa prirovnava k nahlej prihode brusnej ( mne osobne pomahaju len 2 flectory naraz)
Ak videl len tekutinu uz tam nie je ale to nevylucuje, ze o mesiac, dva, pat mesiacovsa situaciu moze zopakovat

autor
27. jún 2023

@taktotedanie videl tekutinu - a mavala si nafuknute brucho aj po tom prasknuti? Ja som furt strasne nafuknuta

beata_k
27. jún 2023

Mala som cystu, ale nafuknute brucho nie.

taktotedanie
27. jún 2023

Nafuknutie nemusi suvisiet s cystou

autor
28. jún 2023

@taktotedanie ja som uz na nervy, uz cca 3 mesiace som nafuknuta strasne a pocit prezratia uz od rana

taktotedanie
28. jún 2023

Objednajte sa na gastro
Cysta vam nesposobuje pocit prezratia a plneho zaludka

dievcazdediny
27. okt 2024

@taktotedanie ahoj prosim ta to ti uz praskla viac krat? Ja som momentalna cakajuca na prasknutie a bojim sa co ma caka. Ist na pohotovost alebo si dat dva flectory? 🫤

taktotedanie
27. okt 2024

@dievcazdediny ano viackrat